Nu börjar det arta sig lite..

Har äntligen börjat komma lite i ordning i min nya lägenhet. Känns skönt att få saker att se ut som delar i ett hem igen. Sedan kommer det ju ta ett tag innan det känns som helt klart men det får ta sin lilla tid. Väntar på lite möbler och kanske framförallt mitt hemmabiosystem!! Har fått lite bekymmer när min tänkta tvbänk inte kommer få plats där jag hade tänkt.. Men det får bara bli att tänka om och se vad kära IKEA har att erbjuda.

Annars är allt bara bra med mig om ni undrar. Skolan har satt igång och ÄNTLIGEN har psykologin satt igång. Är hur kul som helst och det känns äntligen riktigt inspirrerande! Har i veckan fått en bild av hur psykologin har utvecklats från 1800-talet och fram till idag. Himla intressant hur de olika länderna såg på psykologin och att den i vissa fall kom från filosofin och i vissa fall från medicin.. Ska bli en himla rolig tid det här iaf..

På lördag blir det bejublad comeback med innebandyn igen. Ska bli riktigt kul att spela match! lite svårt kanske det blir med tanke på att jag bara rört boll och klubba en gång på 4 månader.. Och då testade jag en helt ny klubba.. Så det kan ju bli lite popcorn där på matchen.. Får spela mitt fysiska spel så får vi se hur det går.

Livet generellt känns faktiskt riktigt drägligt just nu. Saker kommer och allt som oftast så känns det inte som några bekymmer längre.. Helt enkelt så går jag i en ljumen medvind nu. Och det trivs jag verkligen med!

Nu blir det lite mat sedan kanske någon film innan ytterligare en bakisfredag är till ända.

Ha det bra gott folk så hörs vi snart igen!

En kul lista

Hittade den hos ngn via Gjutts blogg.

Orkar inte skriva så långt idag så det får helt sonika bli en liten lista. And of we go!

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Gjorde mål på tvåmål spelet på träningen

Vad gjorde du kl 08 imorse?
Spolade rent McDonalds uteservering med högtryckstvätt och hatade mitt liv!

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Hjälpte mor med datorn

Det sista du sa högt?
JAAAAAA

Det senaste någon sa till dig:
Ska jag trycka här? (mor)

Vad ha du druckit idag?
Vatten, mjölk, kaffe och en Milkshake

Vad var det senaste du åt? 
Kvällsmacka

Vad var det senaste du köpte? 
Oj! Hmm.. det var någon dag sedan.. Var nog en läsk och en godispåse tror jag

Vad är det för färg på din ytterdörr? 
Ljus träfärg

Vad är det för väder hos dig nu? 
Bra fråga.. Lite regn kanske för omväxlingsskull? (sitter i källaren och det är natt så jag har ingen aning)

Godaste glassmaken? 
Oj! Nu går vi på livets viktiga frågor.. Får nog säga Jordgubb. Känns så idag iaf

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? 
Nej inte ren Kärlek. Men ngt kan man säkert känna direkt

Sover du tungt? 
Väldigt varierande. Ibland är jag närmare död än levande, ibland g¨r det inte att sova alls

Drömmer du mardrömmar?
Minns väldigt sällan drömmar. Men det har väl hänt att man har gjort det.

Trivs du med ditt jobb?
Ibland, men ganska sällan

Favoritklädsel? 
Ngt slappt. Shorts eller mjukisbrallor och ett linne kanske. Brukar tydligen se ut som en beachmänniska enligt vissa..?

Favoritlåt just nu?
Om du lämnade mig nu (Winnerbäck) och How to save a life )The Fray.

Vad ser du om du tittar till höger?
En strykbräda, ett strykjärn och lite kläder. (läskigt! Exakt samma som personen jag snodde listan ifrån)

Vad gör dig glad just nu?
Att jag snart får åka tillbaka till Borås

Vad ska du göra härnäst? 
Borde kanske sova eftersom jag gick upp 05.45 i morse och ska jobba imorn också..

Höger el vänsterhänt?
Höger

Humör just nu? 
Trött och lite seg. Lite arg för att mitt knä håller på att ta livet av mig!

Favoritgodis? 
Alldeles för många!

Kläder just nu? 
Marinblå mjukisbrallor och kallsonger i många skrikiga färger.

Sommarplaner?
Japp resan till Florida blev avklarad! Det var gött mos! Planer framöver är personalfest på fredag och tidig resa hem på lördag morgon!

Hur många kuddar sover du med?
Minst 4

Spelar du ngt instrument? 
Ja då! Är en jäkel på luftgitarr! (försöker även spela lite vanlig gitarr också med blandade resultat)

Morgon eller nattmänniska?
NATT! Hellre skita i att sova än att gå och lägga sig tidigt!

Vad är viktigast för dig?

Människorna i min närhet.

Är du kittlig?
Inga kommentarer...

Snarkar du?
Näe det vill jag inte påstå.. Bara när jag är förkyld. Och då tycker jag att man får snarka

Stjärntecken?
Fisk

Äckligaste insekten? 
Där är det inte så mycket arten i sig det är snarare mängden. Myror som verkligen kryllar är inte ngn hit!

Stökigt el välstädat?
Försöker hålla så rent som möjligt. Men är man en ägare av en fritidsgård så går det inte alltid. Sedan nhar jag städförbud i tentaveckorna så då kan det se riktigt risigt ut ibland. Men offtast håller jag det rent och snyggt.

Längtar du mest efter just nu?

En iskall öl i min färdigflyttade, kompletta, lägenhet!

Long time, no see

Jaha då var han tillbaka igen. Har verkligen varit ett tag sedan jag sist gick lös med fingertopparna över tangentbordet för att förtälja vad mina dagar har handlat om. Får göra en alldeles för snabb resumé över hela sommaren så får vi se om det blir några mer djupdykningar på vägen. Vet inte än hur det kommer bli. Men nu åker vi!

Början av sommaren eller ja i stort sätt hela sommaren har handlat om JOBB! Inte det minsta roligt men tyvärr är det nödvändigt. Många timmar som lagts inne i steket på McDonalds. Det kan ofta bli ett jäkligt slitigt jobb men eftersom allt sker utan att man behöver tänka det minsta så är det ganska lugnt. Har ju varit där ett par sommrar nu men det är ändå alltid nyheter när man kommer tillbaka och alltid en massa nya ansikten att lära känna. Så på så sätt så kan det ju vara ganska roligt. Men det där med nya namn är bara att lägga ner. Jag kommer ihåg mitt eget namn och så några till. Men sen så är det blankt på många tyvärr :/

Fick även ge mig ut på ett smärre äventyr under Vis-festivalen i Västervik då de behövde hjälp med folk. Då fick jag jobba där uppe. Och klok som jag är så tänker jag att när jag väl är där så kan jag ju lika gärna jobba ordentligt. Så det slutade med en arbetsdag på 18 timmar. Då var man GANSKA trött på stekos och fulla ungdommar! Och alla som ska vara så jäkla roliga! Suck! Det finns smidigare sätt att slänga ur sig en raggningsreplik än att lukta sprit, sluddra och ha problem med att stå. Ett tips bara..

Men allt detta jobba var ju faktiskt inte helt för gäves ändå.. Pengarna har lite retroaktivt betalat årets semester som blev en semester i hästväg! Passande nog så började själva resan för exakt en månad sedan, 19 juli. Då satte sig 4 ressugna gossar på en buss från "the big grape" (Oskarshamn) och reste mot den kungliga huvudstaden Stockholm. Och när vi slutligen nådde Arlanda så var klockan över 11 och nästan allt var stängt för natten. Så vi fick helt enkelt leta upp en lämplig sovplats för natten. Valet föll på ett iskallt stengolv! (klokt) En av oss var magsjuk så det var en jäkla trafik hela natten och morgonen. Men när väl morgonen grydde och flygplanen började flyga mer intensivt framför våra nyvakna/osövda ögon så kännde vi att nu jäklar börjar det närma sig! Blev en donkenfrukost för oss som hade magarna med oss. Sedan checkade vi in vårat bagage och allt känndes bara bättre och bättre! Väl på flygplanet fick jag förmodligen den allra sämsta platsen man kan tänkas få i ett plan.. Förutom om man får sitta på ena vingen eller nere i lastrummet! Jag fick sitta vid en nödutgång med en tygklädd vägg 30cm framför näsan på mig! Detta innebar att jag omöjligt kunde se filmerna som visades på planet. Men jag hade ju iaf fönsterplats. Det kan ju kanske ses som en fördel då man kan se ut och så. Men NÄHE! För att alla andra skulle se på den filmen som jag inte kunde se så var jag tvungen att stänga mitt fönster! SUCK!!! Nåja det finns väl ändå större bekymmer här i världen. Planet bar oss nästan 9 timmar mellan Arlanda och Philadelphia. En cool sportanekdot kan ju vara att när vi landade i Philadelphia så hann jag faktiskt se Wachovia Center! Det var kul iaf.

Sedan var vi då framme i Staterna. Och de beryktade kontrollerna av de som faktiskt tagit sig hela vägen över sjön var verkligen inte överdrivna! De frågade vad man skulle göra där, vad man gjorde hemma, hur man hade fått råd med resan och en jäkla massa. Hälften av våran lilla armé fick hela sitt bagage totalkontrollerat! Det tog ett jääääkla tag! Trodde att dom hade satt dom på första bästa flyg till Guantanamo. Men det hade de tyvärr inte..

Kan skriva hur mycket som helst om den här resan och kommer att publicera lite mer detaljer dels här men också på min Resdagbok på
resdagboken.se där mitt användarnamn är (hör och häpna) Storfrippe.

Innan jag lägger ner för nu så ska jag visa tre bilder som visar lite vad resan handlade om. Det kommer komma fler sen när jag har alla bilder till hands. Men ni har visat tålamod hela sommaren så då kanske ni har lite kvar en vecka till eller så..

Några kallaRollercosterFin vy i Daytona


Bild1. En fin tradition vi hade varje eftermiddag efter en hård förmiddag med massor med upplevelser. En eftermiddagsslapp med några kalla öl var riktigt bra!

Bild 2. Den förmodligen skönaste bergodalbana som jag åkt. The Hulk på Island of Adventure i Orlando. Där var det åka av! Kanonen och dom där kan bara slänga sig i sjön. This is the REAL shit!

Bild 3. Utsikten från vårat hotellrum i Daytona Beach. Helt underbart ställe med massor av sol, bad och ja givetvis fest!

Det kommer komma fler bilder och mer berättelser från denna långa färd! För er som kanske inte är så välinformerade så var jag och mina vänner två veckor i Florida, eller ja Orlando och Daytona Beach. Men håll ut om ni vill höra mer smaskiga detaljer eller skrik högt om ni verkligen inte vill veta mer!

Fick en jäkligt bra, försenad, födelsedagspressent när jag kom hem! En biljett till Kents konsert i Lund. Hur gött som helst! Speciellt eftersom jag inte hade en susning om att de ens skulle på turné när jag kom hem och gicetvis är det extra gött när man får glatt sällskap av Bror och Camilla. Räknar kallt med att det blir en succé helg som vanligt när vi ställer till med ngt ;)

Ska även dra på en eller flera Winnerbäck konser/ter. Och hans nya singel "Om du lämnar mig nu" är helt underbar! Hoppas hela albumet är lika bra för det är verkligen ett planerat köp!

Nej nu får det väl räcka för inatt iaf. Får be om att återkomma. Tack för att du kikade förbi..

I nästa Blogg får jag fortsätta min resesummering och även summera årets fotbollssäsong. Det kan bli ngt att smaska på det ;)

Sköt om er!