Ord från en seg hjärna

Oj oj! Trött är man! Jobbat två dagar i rad nu och snurrat mitt lilla dygn lite. Istället för att somna kring kl 5 så har jag nu vaknat vid 5. Men det är trevligt att se hur livet ser ut på den sidan av världen också.. Fick en riktig mjukstart på dagen idag. Höll på att försova mig. Men eftersom jag struntade med att ta med mig frukost till jobbet och eftersom jag sprang i mina stålhettaskor upp till bussen trodde jag att stressen skulle vara över.. Men icke! För när jag kommer springandes på busstorget så ÅKER bussen. Och jag tvingas springa hela vägen ner till stan i mina fina löparskor som inte väger ett gram.. Yeah right! Väl där så hade jag krampkänningar i båda mina vader.. Men jag kom med min andra och viktigaste buss iaf. Var förberedd på att bara jobba till 12 idag. Så jag trodde att dagen skulle gå fort. Efter några timmars arbete så bestämmer de att alla måste jobba över så att det blir en heldag istället. KALAS! Tänkte jag som varken hade frukost eller lunch med mig till jobbet samtidigt som jag kände att magen höll på att försvinna..Men efter alldeles för många kaffekoppar till frukost, lunch och kafferaster så var magen upptagen med annat..

Kom hem till slut iaf. Det var skönt! Nu har jag både hyffsat med tvkanaler och en gitarr som jag kan spela lite på.. Eller tja.. göra oljud med. Fick flippen igår när jag och Lasse skulle se på film och inget fungerade.. Till slut kunde vi se på filmen genom min xbox. Problemet var ju bara att den stannade efter typ mer än haöva filmen! Så jag var lagom irriterad.. Får se hur jag ska ta tag i det här sen.

Imorn drar jag iaf öster över. Kan bli trevligt. Hoppas det. Blir väl förmodligen ingen pulka men man kanske kan ha roligt och mysigt ändå.. Men det är ju givetvis ingen självklarhet. Så vi får väl kanske se lite hur helgen ter sig.
Det som inte syns finns inte?

Blev iaf ganska nöjd med min köttfärsås efter omständigheterna igår.. Det gick ju inte som på rälls kanske.. Min högkvallitativa vitlökspress pallade med att pressa 2 klyftor innan den stämplade ut och gick av.. Bra skit det där! Får väl hitta en ny.. för det är så segt att hacka själv..

Blev ingen innebandy ikväll.. :/ måste plugga lite. För hoppningsvis orkar jag mig ner till gymmet sen. Men jag har inga höga tankar om mig själv just i detta nu.

Tänkte inleda en ny följetång nästa vecka här i min lilla blogg där jag delar med mig av ett av mina små intressen.. Nämligen HELT MENINGSLÖS INFORMATION.. Men tills vidare får det bli något präktigt ordval på slutet.. Dagens blir nog som följer:

"Det vackraste stunden i livet var den när du kom, och allt var förbjudet. Och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om, för det ekar i huvudet. Och det blod som trodde var stilla det fick du att rinna, och den uppgivna röst som jag nyttja så illa fick du att försvinna."
Givetvis kung Lars som uttalat sig igen. Meningsfullt, rätt och riktigt.

Aja förlåt om jag snott någon viktig tid. Men finns det det inget bättre att göra så finns jag här.

Over and out!
/Maritn

en summering av helgen

Ja fredagen har jag ju retan blarrat lite om. Så den orkar jag inte skriva om igen.

Lördagen då? Hur gick den av stapeln? Vaknade med en liten järnkeps hängandes lite på sne. Fixade med tvätten och lite vanliga tråksysslor. Sedan blev det fest igen. Träffade lite fler ur grannskapet. Är man social så är man ;)
Fick veta att min granne hade ett agg mot mig som hade gnagt henne länge.. Jag hade tydligen glömt stänga av ugnen en gång.. Så jag får väl fixa det nästa gång..
Annars var det en trevlig kväll. Inte allt för galen men lagom trevlig. Några diffusa telefonsamtal.. Hörde inte så himla mycket men det verkade som om du och dina kompisar hade det trevligt iaf.

Somnade på soffan när jag kom hem. Sådär lagom trött. Vaknade partyklädd, förvirrad men ändå inte så bakis. Även det var ganska lagom. Var inte så jättesugen på att gå till knalleland idag. Så jag lyxade till det med buss. Kände att huvudet var ju inte riktigt med mig när vi körde uppvärmning till matchen. tom klubban tycktes väga 10 kilo.. Matchen gick inget vidare. Vi förlorade och jag gick back to the roots och spelade back. Helt blodig och sönderslagen trivdes jag ganska bra ändå. Gjorde mitt i det deffensiva men allt annat gick skit typ. Jaja nu dröjer det ett tag innan jag kan spela nästa match.

Nu måste jag fortsätta plugga. Mycket hektisk vecka eller veckor framför mig nu. Arbete som ska in och en massa seminarer som måste ordnas. Men jag ska inte klaga! Det finns alltid de som har det värre, det finns alltid de som har det svårt. Varför slits man mellan självömkans drag hela tiden? Fan jag harar det! Du har ju faktiskt rätt.. Jag gnäller ju fan bara! Dags att skita i det! Jag lever, jag har ngt att sysselsätta mig med, jag har jobb och vänner.

Dagens slutord är ju då typiskt nog från en klagosång.. Men den är så jäkla bra! Det kan inte hjälpas.
"Fast jag inte sett dig på så länge
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
Nåt som aldrig helt försvann"

Tack för idag, slut för idag

Snabba ord

Hejhej hallå!

Ska klämma ur mig några ord innan dagens äventyr drar igång på riktigt..

Jobbade igår. Vet inte ens om jag sov innan klockan ringde kl 05.00. Var sådär pigg då. men jobbet gick bra och hoppade tom sista kafferasten för att jobba lite istället.. Är man Vejron så är man ;)

Kom hem och var väldigt väldigt seg! Blev en liten powernap.. Sedan blev den lugna kvällen till utekväll på Kåren och Launch (eller hur det nu kan tänkas stavas) var en trevlig kväll. Men kanske lite väl trevlig. Hade varit jäkligt trevligt att åka pulka också! Blev faktiskt ruggigt avis.. Ok du blev blöt det blev inte jag.. Men det kanske blir pulka nästa helg..?

Har förresten blivit utesluten ur min familj. jag har gett banlystheten ett ansikte! När man inte ens blir inbjuden till Examensmiddag så tror jag att man börjar fatta vinken.. Så om någon har ett rum över i Oskarshamn nästa helg så är jag tämligen intresserad!

Nu måste jag kika till tvätten och dricka mitt kaffe! Mums! Kanske ska ut och sätta mit i solen en sväng.. Nja finns nog inte tid med sådana utflykter..

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg och att jag inte terroriserat er(dig) allt för mycket och att jag inte heller kommer göra det..

Jag har ju tvingat mig själv att komma på något fyndigt på slutet.. Vad blir då dagens bidrag till denna bittra samling...?

Får bli ett citat från en av världens bästa filmer:
-"hur känns det egentligen att vara en skitgubbe?, Ja sa jag, Det är Din skit! Det tyckte jag var bra sagt"

/Martin

Back to the track

Ja då var man tillbaka igen med en mer eller mindre meningslös blogg.. efter två små ordpyssel så måste den delen av hjärnan få vila en stund innan jag ev. ger mig på nästa projekt.

Vad har då hänt i min lilla glaskula sedan sist? Inte så galet mycket om man ska vara ärlig. Har skaffat mig ett jobb, börjat skolan igen och fortsatt träna. Jobbet funkar bra. Lite surt att gå upp kl. 05.00 bara men det får det vara värt för att få in de extra kulorna ;)

Var på en rolig men dyr innebandyfest i fredags. Det var hur kul som helst att få träffa folket utanför innebandysargen och snacka annat än taktik. Sedan att prislappen på kvällen kanske inte riktigt var i min liga de sista dagarna innan scn pengarna kom får väl spela mindre roll. Man lever ju bara en gång förmodligen..

Förra helgens match slutade med förlust trots hyfsat spel. Men orken fanns inte i laget. Har mina synpunkter på dommaren men jag skyller inte allt på deras insats.. Men de hade ett klart finger med i spelet. Gjorde två mål iaf. Det var skönt att få sätta dit några bollar. Brukar ju inte vara min starka sida direkt. Gjorde en hel del mål på träningen igår också.. så vem vet om vi möter ett dåligt lag på söndag så kanske det finns chans för ytterligare mål. Den som lever får se...

Ska försöka resa hem till Big Aple Oskarshamn nästa helg. Eftersom ingen kommer hit så får väl jag komma dit ;) Och har jag lovat att komma hem lite oftare så får jag ju hålla det också. Hoppas det kan bli en trevlig och kanske mysig helg också.
Hoppas på att snön ligger kvar så att man kan åka lite längdskidor och åka pulka! ;)
Sedan att slippa pyttipanna, ravioli och köttbullar ett tag kan ju vara intressant =) Ska försöka vara lite mer varierad nu i veckan. Blir nog lite olika sallader sedan kan jag ju slänga ihop någon potatisgratäng eller något. Allt är roligare än pyttipanna just nu! Så ikväll blir det att göra lite köttfärsås med det jag har att tillgå. Kan bli intressant.

Blir tyvärr ingen utgång ikväll. Tidigt jobb imorn :( Hade ju drömt om att få se HV tvåla dit FBK ikväll.. Men så fick jag bara hem digitalbox kortet idag.. men INGEN BOX! Åh!!! Jag har alltid hatat posten men nu börjar det snart bli för mycket även på mitt tålamodskonto!

Det är så himla konstigt.. Mina tavlor. Dom bara VÄGRAR att hoppa upp på väggen av sig självt.. ska ju iofs köpa en stor tavla som ska hänga över sängen.. Så om jag hänger ngt där så får jag ju ta bort det lika kvickt.. Får sätta upp min fina Båt tavla någonstans.. Lasse Åberg får snällt vänta! Kanske ska ta fram mina Van Gogh och Munkh från källaren också.. ;)

Oj tänka sig.. jag tänkte att "fan jag har ju inget att skriva om men jag blarrar lite" Och se så det blev. Ganska långt ändå. Så jag kanske ska börja runda av innan du vaknar igen..

Veckans låtar: Sick puppies - All the same
                           Lars Winnerbäck - Varning för ras (Live)
                           Coldplay - Fix you

Nya strängar är på gång hem! Äntligen!

All good things doesn't come to an end friends can be lovers to..

Tack för idag, slut för idag!

/Gubbjäveln

Brev från Lars

Här sitter man då i sitt slott Tretton trappor opp sömnlös och iakttagande likt en Eldvakt ser jag något stort växa Av ingen annans frö. Ser ut genom mitt fönster och tänker på Fröken Svår och talet hon höll Under månen. Det är ett Tal av hjärter dam som inte är någon lek men kanske något mer?

KOM ÄNGLAR! Gå inte kring katter runt den heta julgröten för det kan vara sagan om en fantasi som kan förgylla en vårdag i November och alla andra dagar också. Fröken svår behöver aldrig hålla några Försvarstal iaf inte för kärleks skull, inte för mig och inte för någon annan heller.

Tanken på hur allt har blivit som det är är ett fenomena i sig, skapat ur egentligen ingenting men som har blivit något.

Jag har varit En av alla dom där ingen hade lust . Jag hade gärna velat vara Nån annan när livet rusar förbi som Rusningstrafik och jag står helt handlingsförlamad och ser på medan det blir Höst på min planet. Nu går jag och gnolar på Balladen om konsekvenser medan jag tänker på hjärter dam. Åh! Nu är det Vår för hjärter dam.

När ni njöt i vårsolen frös jag och sjöng en Psalm i januari om En svår och jobbig grej, om att vara Låg och känna av livets botten. För nu är alla små stjärnor och kvar finns bara mina Vänner.

Ständigt kommer dom tillbaka, mina Gråa dagar som är fyllda och tyngda av Tvivel inför vad livet egentligen innebär. Men Mamma är säkert nöjd när jag håller god min och beter mig som en Idiot.

Men mitt i allt detta kom hon, hjärter dam eller fröken svår och blev min Pacemaker som fick lågan att flamma till igen. Alla oroliga nyheter om Pollenchock och Stjärnfall känns inte längre lika farliga. Dagarna känns som om att Fånga en fjäril. Det är Vinter över ån men jag har Solen i ögonen. Typiskt att jag åkte Med bussen från stan just då. När jag kom hit hörde jag sirenerna sopa ”VARNING FÖR RAS!

Du bara Kom men förhoppningsvis försvinner du inte, utan Kom ihåg mig. Jag finns här och kommer alltid att göra det. Även om du så är I Stockholm. Jag har inte så mycket att erbjuda men Du får mig. Det är inte mycket i dessa dagar men , åh Du gamla fria nord, det är värdelöst och ovärderligt. Värdelöst om jag är ensam, man Måste vara två för att få det ovärderliga, en sådan känsla tar kanske aldrig riktigt slut för en dag är det skrivet i sten och jag Hugger i sten om du vill det.

Det kan säkert komma större dagar här i livet än söndagen 13.3.99. I mycket utav det som förgyller dagar är det trots allt Tanken som räknas. Allt jag vill göra ska vara perfekt för Nästan perfekt är inte gott nog. Men som vi säger ”vi tar den Fria vägen ut”, men vill vi ut?

Elden som brann, brinner den?

Jag vill gå hem med dig genom vårens ljumma nätter och Om tiden vill ifatt oss då så har vi redan Någonting större. Du hade tid för mig då och snälla Håll ut en stund till för Sen du var här har livet lekt och lallat runt i en Lovesång. För den som letar den finner men varje gång står man där lika Lycklig och förvånad. I dina ögon vill jag drunkna och bo för det är inte meningen att vara Singel.

Om vi lutar oss tillbaka och Faller, faller vi då Åt samma håll? Om Min älskling har ett hjärta av snö, vad är det då som får det att smälta? Jag kanske går Över gränsen in i Dunkla rum där mycket är okänt. Men efter Brustna hjärtans höst var det en Lång väg hem till det som en gång var jag. När Dom sista drömmarna sakta rann ut ur mina händer likt sanden i ett Timglas och de vandrande stegen i Söndermarken blev bara fler och fler. Men jag sa till mig själv att ”Se dig om”, lämna det tunga bakom dig och gå vidare. Och med god hjälp kan jag bara konstatera att Det är visst nån som är tillbaka, det är slut på all Elegi. Nu är jag nygammal med en energi av sällan skådat slag som jag gärna delam med mig av till dig, för när Jag är hos dig igen är Dom tomma stegen redan gångna och Hjärterdams sista sång tonas sakta och lugnt ut. Stackars de som lever kvar i det grå och menlösa kriget med sig själv. Hon är nära men ändå så långt borta för Hon kommer från främmande vidder.

Dom sista drömmarna är ännu inte drömda för än lever de med tanken om de saltstänkta klipporna, en vän i handen när vi ser ut över den Mareld som visas bara för oss.

 Vi kan väl höras någon dag?

Tack för mig!

Mvh

Lars


Sagan om Kent 1.1

En dag gick jag på stan i mina nya BLÅJEANS. Dom var lika blå SOM VATTEN. Jag gick runt och det känndes som om INGENTING NÅGONSIN skulle kunna störa mig. Inte ens NÄR DET BLÅSER PÅ MÅNEN. Då kom det fram ett gäng fulingar men jag intalade mig själv om att JAG VILL INTE VARA RÄDD. De skrek mer än VAD TVÅ ÖRON KLARAR och jag kännde mig som DEN OSYNLIGE MANNEN. Helt plötsligt så var jag POJKEN MED HÅLET I HANDEN. Men mina vänner sa att "INGEN KOMMER ATT TRO DIG".

Allt medan mitt huvud känndes som ett STENBROTT. Jag gick vidare ensam och tänkte på min vän FRANK. Vi fick aldrig en CHANS att ta världen med storm. Han var kungen men KUNGEN ÄR DÖD. Hela mitt liv känns som en stor REVOLLT och i mitt huvud finns det bara MUSIK NON STOP som värmer ända in i min KEVLARSJÄL. Att tänka och lyssna på musik är ETT TIDSFÖRDRIV ATT DÖ FÖR. Men nu rullar tiden på och jag ropade STOPPA MIG JUNI men nu är det redan mars. Jag och mitt lilla ego.

Att se människor som man tycker om och se att de trivs och är lyckliga är EN HIMMELSK DROG. Snälla ni, STANNA HOS MIG! Ok jag är inte lika cool som alla COWBOYS men jag är BESKYDDAREN som alltid ställer upp! Mitt liv är inte heller någon idyll utan full med BERG OCH DALVANA. Är mitt förflutna så illa att INSEKTER måste svärma kring mig?

Om du vill så är jag VISSLAREN som visslar våran mellodi. Om du vill så är jag LIVRÄDDAREN som alltid finns vid din sida. Men tänk OM DU VAR HÄR då skulle allt vara så mycket bättre. Sådana stunder är bara SAKER MAN SER. Varför måste jag vara så OPROFESSIONELL?

När vi var som närmast så fick jag bara ur mig "OWC" och inget konkret. Värmen som fanns mellan oss då kan man inte mäta i CELSIUS. Varför valde jag BIANCA när jag hade dig? Ville ju hålla det vid liv INNAN ALLTING TAR SLUT. Och här sitter jag ensam och lyssnar på ELVIS medan du glider runt i ett 747 och drar en SLUTSATS om mig, "SUNDANCE KID" som skulle kunna ge dig alla PÄRLOR i världen för att bevisa att du inte är som DOM ANDRA.

Tillsammans sjöng vi en romantisk DUETT om HUR JAG FICK DIG ATT ÄLSKA MIG. Men just nu verkar det som om KÄRLEKEN VÄNTAR. Du är ju söt som SOCKER. Jag struntar i ifall det är FF eller ej, jag vill ju bara prata med dig. Gärna innan du tillhör dom som kallas ELITE och åker runt över hela SVERIGE.

Sådana som du gör AVTRYCK i min historia. När jag tänker på dig blir mina ben till KRÄM. Då billdas plötsligt en speciell GRAVITATION. Jag hör bara din röst ISTÄLLET FÖR LJUD. Och det ända jag kräver är 10 MINUTER FÖR MIG SJÄLV. Men egentligen, EN TIMME EN MINUT? Vad är skillnaden när tiden står still?

Så vad ska man göra för att få dig? Dansa bland INDIANER eller HALKA i en pöl av THINNER?
Allt bara för att få höra dig säga "VI KAN VÄL VÄNTA TILLS IMORGON".

Mitt hjärta rusar på med 400 SLAG när jag drömde att DU ÄR ÅNGA. Jag ser mig bakot i DEN DÖDA VINKELN och ser att DU VAR MIN ARMÉ när vi drog runt på "PALACE & MAIN". Vi har tagit våra strider men besegrat alla JÄRNSPÖKEN och den där KLÅPAREN. Mitt hjärta fortsätter att rusa och jag tänker MAX 500 sedan spricker jag av saknad. ROMEO ÅTERVÄNDER ALDRIG ENSAM och det hoppas jag att jag inte heller gör för jag behöver sällskap på min vandring längs ROSOR OCH PALMBLAD.
Ja vad ska man säga? Här sitter man då, MANNEN I DEN VITA HATTEN,16ÅR SENARE, och ser tillbaka på det som hänt. Nu är frågan: Vad händer imorgon?


Jul, nyår och flytt.. det är mycket nu..

Ja då var jag tillbaka vid tangentbordet igen då. Har hänt en jäkla massa så jag har faktiskt inte riktigt haft tid att reflektera över allt själv än. Jag måste bara börja med att säga att: Det kan alltid bli värre! Hösten började minst sagt dåligt. Trodde jag nått botten och lite till så jag tänkte att nu kan det inte bli värre. Då när jag trodde att jag skulle resa mig lite ur det så myntade jag de mest förbjudna orden som finns! "Nu kan det inte bli värre" men ack så fel jag fick. Precis som de säger på VM krönikan 94 när Oleg Salenko rullar in sitt tredje mål mot Camerun, "Men det var ändå bara början"
Den festliga hösten fortsatte med att mitt liv blev till en isbit och jag var inte alls mig själv och kunde inte känna igen mig någonstans. Samtidigt som detta fortlöpte blev en av mina hjältar allt sämre och avled. Det kom inte oväntat men det är alltid tungt. Mitt hjärta vägde nu ytterligare ett ton att bära. Men  då i all tung sorg så myntade jag åter igen det förbjudna "Nu kan det inte bli värre!" Det gick någon vecka och allt var oförändrat vilket kändes skönt att det faktiskt inte blivit värre. MEN då kom nästa smäll, i förhållande väldigt liten men ändå tråkig, U på hemtentan. Tänkte väl mest spontant att nu får det väl snart ta och räcka! Åkte hem för att fira en lugn och skön traditionell jul. Men så ringde polisen kl 00.25 på julafton och säger att vi har fått inbrott i våran lägenhet. Jag tänkte inte ens, jag bara konstaterade att någon är ute efter att testa mig den här hösten (för vinter är det ju inte). Så på julaftonsmorgon åkte jag och min bror kanske inte helt traditionsenligt i ilfart till Göteborg för att se vad som kan ha blivit stulet. Sedan packade vi bilen full med det av värde som var kvar och åkte hem. Julen blev ju inget tillfälle att ladda batterierna på direkt. Men jag skakade bara på huvudet och myntade det nya utrycket: Det kan alltid bli värre!

Nyårsfirandet blev riktigt bra! Lyckad matlagning, lyckad fest allt var perfekt! Trevligt folk generellt men vissa stack ju ut ur mängden ;) Hade det hur trevligt som helst hela kvällen och det kunde inte varit bättre. Kanske om vi inte hade frusit så mycket.
Känns som om nyårsafton blev en belöning uppifrån efter en hård höst. Hoppas att det ger återklang för framtiden också. För längs den långa vägen kan det alltid behövas en hand att hålla i. Men ibland håller man i handen lite extra bara för att man vet att det är bra så.

När smällarna smällde som bäst intalade jag mig själv att det här är startskottet! Jag har sagt det förr men nu menar jag det! Inget mer skit som ska kunna bräcka mig. Det som inte har dödat mig har härdat mig och jag har lärt mig så mycket om mig själv nu i höst.
så nyårslöftet löd: Nu ska jag lämna allt bakom mig och bara njuta!
Jag vet att det kan bli ett bättre år än det förra men jag vågar inget säga än. Men 2007 är allt nytt, fint, och vackert. Kommer jag gå här själv eller får jag sällskap? vem vet?

En del i nystarten i mitt liv är flytten till Borås som jag gjorde nu i dagarna. Mor och far var med och det var tur. För det var några jobbiga dagar både fysiskt och psykiskt. Men nu är det packat och klart..
Blev några handyman dagar men det var det värt för nu är det nästan klart i mitt slott på 26m2. Har inga bilder på det men det kommer senare. De jobbiga dagarna underlättades med några glada hälsningar ibland =)

Nu är jag tillbaka i Oskarshamn några dagar till innan det är dags att köra ner huvudet i blckerna igen och fortsätta mitt liv på mitt vis!

"Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt och låter vinden komma in ifrån väster som en virvlande vår, som en dansande storm, som en galen orkester.
Jag dricker ut mitt glas och alla dörrar är öppna
Det är dimma över mig och över England"

Sköt om dig!