The Quiet Heart´s

Ja ok jag har varit kass på att uppdatera nu igen. Men nu så har jag satt mig här igen. På min egna dator igen! Datorstrulet är alltså över och det har varit en starkt bidragande anledning till att jag inte har varit så aktiv.. Men på något oförklarligt sätt så har jag fått strömsladden att fungera igen! Och jag är lyckligare än någon annan för det!

Gick och funderade på en sak igår påväg hem från skolan.. Det där att vissa ord kommer från ingenstans sedan så dyker dom upp som svampar i olika situationer hela tiden.. Eller iaf flera gånger.. De behöver inte ha någon mening alls bara just det att de sällan användas men sedan dyker upp som i kloster. Ordet som poppade fram för mig stup i ett har varit Slentrian. Började på en innebandyträning då vi inte skulle springa så Slentrian när jag sedan kom hem så nämndes det på tv. Dagen efter så kollade jag på The OC som dom börjat sända på eftermiddagarna igen! Hur mycket trivsel som helst! Men vill inte kolla för mycket för vill fortsätta se det sen när Du kommer hem också. Men då togs det också upp. Sedan läste jag det någonstans i en tidning. Men nu är det helt försvunnet igen. Nu är det tillbaka i frysboxen!

Var föresten och klippte mig igår. Har inte orkat lägga in några bilder på denhär datorn än så det får jag hålla inne på ett tag. Blir väl lite tid över hemma som man kan sitta och pyssla med det. Det var riktigt skönt att klippa sig faktiskt. Dels att bli av med en hel del hår.. Som jag ständigt fick förklarat för mig att det var riktigt tjockt även att jag ständigt tunnar ut det.. Hon som klippte mig sa tex "när håret var långt så såg det inte så farligt ut som du sa men nu förstår jag verkligen vad du menar med att du har tjockt hår, du behöver ju inte vara rädd för att bli tunnhårig i förtid iaf" Och det känndes ju på sätt och vis skönt att veta =)
Och skillnaden på klippning och klippning har fått en helt ny innebörd. Jag har blivit van vid att dom säger "jaha sätt dig här då.:" sedan klipper dom snabbt och haffsigt utan en ordväxling sedan säger dom "jaha då blir det 200:-, tack, hejdå!" Här var det skillnad! Först så var jag lite tidig (!) så jag fick sitta ner och bjöds på kaffe och pepparkakor (dom visste mina ömma punkter alltså!) sen när det var klippdags så började dom med att tvätta mitt hår och det var också hur skönt som helst! Och när jag trodde att det var som bäst så satte massagen i stolen gång och knådade igenom hela ryggen! Jag var berädd att betala och gå hem efter det! Men då var ändå klippningen kvar. Och det var en trevlig frissör som kunde ha ett samtal och kallprata om det mesta. Och resultatet är jag också nöjd med, lite ovant att vara korthårig efter ett år med långt hår. Men det är väl en vanosak! Det var alldeles får långt innan. Men nu måste man ju göra i ordning sig i håret på morgonen.. hua..

Men nu är man uppstyrd för julen iaf.. Så nu får julkänslorna börja komma.. Fick en liten gnutta förut ikväll när jag såg den klassiska Blossa reklamen. Är dock grav upprörd för att Coca Cola bytt sin julreklam. Visst den nya är fin och så.. Men jag vill ha tillbaka lastbilarna! MQ får där emot ett klart jobbighetstecken för sin julreklam! Den är fin men alldeles för pussinuttig för min smak. Och ALLDELES för uttjatad!
På Eurosport är det reklam för en bil som byggs upp och ska vara en grön bil antar jag.. Men den ser ut som en sportbil.. Det är inte det som är det viktiga.. Musiken i den är iaf riktigt bra.. Låter som om det är Anna Thernheim men har inte fått det bekräftat än. Någon kanske vet?

Matchen i söndags var ju verkligen ett mellanting. Klart minus för att vi förlorade. Var faktiskt 2 femmor! Helt otroligt! Men att köra helplanspress (jaga spelarna över hela banan precis som på skolidrotten typ) med en riktig pingislunga var inte SÅ kul! Sedan när vi spelade alldeles för torrt försvarsspel utan hårda tag framför mål. Jag var forward den här gången så det var inte mitt ansvar den här gången =) Och som vanligt klev jag inte av banan poänglös. Blev bara en passningspoäng denhär gången. Efter nyår får jag sätta fart med målproduktionen igen! Det håller ju inte att bara göra ass som jag gör nu! Det som i detta nattsvarta mörker var lite ljust var att jag kunde spela hela matchen utan att halvt dö av knävärk! Det var skönt.. Fick bara lite ont och när en slog bort benen för mig så jag landade på knäna känndes det väl lite sådär.. Men efter omständigheterna var det bara bra! Ska bli intressant och kul att spela rugby på fredag. Synd bara att det är mot knatar. Men att få känna lite på bollen och få sätta in en tackling på någon som försöker komma förbi =)

Idag har mitt och
Arnes nya projekt slutligen fått vind i segeln! Från att ha legat lite på is så började nu första låten ta form. Sedan hade vi en klar redan. Så det var ju andra låten som tog form idag. Vi får se vart det tar oss. Men just nu är det en liten hobbyverksamhet men alltd roligt att ha något utanför skolan att pyssla lite med. Att det som vi skapat än så länge låter sjukt bra kan vi ju inte rå för. Jag står för säkerhetsskull inte så mycket för det musikaliska förutom lite tankar kring låtarnas utformning och mestadelen av textskrivningen. Men vi får som sagt se. Skönt att vi förstår oss på varandra rent musikaliskt iaf! Får ha vårat första möte som TQH´s (The Quiet Heart´s) får äga rum på nilssons eller något annat kaffeställe i den lilla bygden på vid kusten nu i mellandagarna!

Nej nu ska jag packa väskan, diska klart och sov några timmar innan bingen pickar på min uppmärksamhet. Men ha det gött så länge så hörs vi nog snart igen!

Tja!

Tillbaka till bloggandet

Efter ett något längre uppehåll så är jag nu tillbaka vid skrivandet. Tänkte först skriva vid datorn men eftersom min strömsladd har lagt ner helt så har jag fått låna min grannes reservdator. Hoppas att det bara är sladden det är fel på för annars blir det en ännu dyrare jul än vad jag hade tänkt mig (i år igen).

Anledningen till att jag inte skrivit på ett tag är kanske främst att jag inte känner någon direkt harmoni just nu. Många skulle säkert dra parralellen mellan mitt genuina förjulshat och julens antågande som en trolig anledning till detta. Men det är det faktiskt inte. Jag har sagt till mig själv att jag ska försöka fira julen så mycket jag kan eftersom alla inte har samma förutsättningar. Men "Efterjulen" kommer jag förmodligen tycka om minst lika mycket. Har börjat köpa julklappar redan och är nästan klar tror jag. Känns ganska skönt. Med tanke på att jag har spenderat 30 min på stan denhär månaden så får jag känna mig nöjd. Och den halvtimmen gick åt till att köpa diverse block och boka en klipptid samt att kika på skidglasögon. Ska förmodligen köpa några på Stadium samtidigt som jag köper mina nya byxor. Men jaja det är ju förmodligen lite onödigt vetande för er del.

"Den känslan som jag har är inte min, den blev kvar, är den din? Den smakar som du.."

Känslan som jag har inom mig är konstig, väldigt konstig. Samtidigt känns den skrämmande bekant från en svunnen tid som jag lämnat långt bakom mig. Verkligen en känsla av att solen inte går upp, att den enda snöflingan träffar mig rakt i ögat och att ingenting faktiskt är särskillt kul just nu.. Visst man kan inte ha kul jämnt och tur är väl det för då skulle man inte uppskatta det på samma sätt. Men nu känns det som jag har ständigt lågt blodsocker. Jag kommer sent till allt, jag är trött och jag skjuter en studsboll i stolpen. Men begrepp som Tabdläkarväder eller Boråsväder har väl sällan passat in så pass bra i min vardag just nu. Den konstanta känslan av otilräcklighet även att ingen har sagt ngt. Det är svårt att sätta fingret på det.. Livets mellodi går i moll just nu helt enkelt..
Jag vill absolut inte dra det till den extrema gränsen att säga att jag är ensamast i världen, för det är jag ju absolut inte. Har många goda vänner här. Men jag är inte hel..

Nog med den skiten den får jag styra med själv! Var inte meningen att tynga ner er när ni väl tagit er tiden att surfa hit.

Skolan har äntligen kommit igång igen. Har en gästprofessor från Indonesien som föreläser för oss i ämnet Kognition och Neuropsykologi. Riktigt skön gubbe och han bryter inte så farligt mycket ändå. Man märker att han kan sin sak och han lär ut så sjukt mycket bättre än "Gudrun Schyman", "Der Türoler", "Der Tysk" och "Ankmamman" (Aka mina ordinarie lärare). Han varvar fakta med lite filmsnuttar och experiment som får kunskapen att lägga sig på en djupare nivå än när man bara står och babblar. Och att han redan från början säger att han tar upp det som han tycker är viktigt känns ju bra! Och inte gör som vissa andra ("Gudrun") Tar upp det som hon tycker är orellevant.

Imorn är det Lucia. Med allt vad det innebär.. (har inte en enda tradition vad det gäller lucia men men) Det bjuds på julbord i skolan.. Eller bjuds var väl en sanning med viss modifikation. För 42:- får man ett julbord. Har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra med den saken. Visst det är gött med julbord och jag kommer ju inte äta ngt mer sådant innan jul. Men är det inte det som är meningen med det? Att man bara ska äta det vid jul? Har ju dessutom en färdig grönsallad med nötter och wokgrönsaker i kylen som väntar på mig vilket är mycket mer hälsosamt också! Hade ju tänkt köra igång en grön diet nu ett tag men då kommer ju julen högst opassande. Typiskt! Men nu var det länge sedan jag körde en sådan och det funkade ju ganska bra senast när man var lite för stadig så varför skulle det inte funka denhär gången? Synd att man börjar för sent bara..

Annars (på tal om nyttigheter) så ska vi förmodligen ha julfest här imorn. Vad det innebär har vi absolut ingen aning om men det viktigaste är att man får bli onykter och vara någonannan stans för en stund.

Planen annars för helgen är ganska vag. Ska försöka spela innebandymatch på söndag. Det gick skit med knäna i måndags och det gick ännu sämmre idag. Så det känns lovande! Vi är iaf 6 man så vi har fullt lag iaf. Det känns ju tryggt.

Idag får ni inget skrivet från egna pennan. Lånar in lite från
Kidbrother Men det sägs och sjungs så bra så jag kan i dagsläget inte förmedla det på något annat sätt än vad som kommer här nedan:

A wish in my whiskey for this night to end.
A wish for a no-show from all of my friends.
It's only 10:30 and the barman is wasted again.
A wish for a home that don't feel like a cell.
A wish for a reason to wish I was well.
Another wasted barman is telling me to start using my head.

Make it feel like whatever I do to let go,
just pushes me back even more.
How did it turn out this way?

A wish in my whiskey, please help me pretend.
A wish for a way to start over again.
It'll come true tomorrow.
That's one thing you can count on my friend.

Make it feel like whatever I do to let go,
just pushes me back even more.
How did it turn out this way?

I don't want any oceans to part.
Didn't ask for your guidelines our quick remarks.
Just go about your job, fill me up, and don't run off to far.

A wish in my whiskey, night never end.
A wish for a phone call from one of my friends.
And now it's 2:30 and the barman is wasted again.
A wish for a reason to be home by three.
But I'll stick around, no one is waiting for me.
Another wasted barman is closing up now but I'll never leave.

Make it feel like whatever I do to pull through,
Just gives me new things to hold on to.
How did I turn out this way?

I don't want any oceans to part.
Didn't ask for your guidelines our quick remarks.
Just go about your job, fill me up, and don't run off to far.

I'm not searching for some kind of sign.
There was one on the door when I stepped inside.
So don't preach to me, be all that you can be every night.
I've been that tonight.

Lyrics by Martin Olsson


Får avsluta denna lilla skrivelse i julens tecken och bidra med en lite minilista som jag funderar på att uppdatera lite framöver.

Önskelista of the day
1. En resa till Hua Hin
2. Att snart få komma iväg till Åre
3. Att det ska bli 9 februari!!

Så då har man skrivit lite igen då. Hoppas du inte somnade för många gånger!
Får se när nästa marodör kommer.

Kan föresten be om ngt tips på frisyr som skulle kunna passa mig.. Funderar på ganska kort. Förslag är välkomna men sedan om jag lyssnar till dom låter jag vara osagt. Beroende på vem som föreslår samt tycke och smak.

Das war alles für heute, auf wieder sehen!