Does it?



Precis som min bundsförvant Jutterhjälpen gjorde på sin blogg så måste jag passa på och hedra bra musik det första jag gör. Och ja Jutterhjälpen, Hjälper! ;)

Låten i fråga tycker jag är fruktansvärt bra! Mycket lidelse och kanske inte så pepp såhär sista kvällen innan "sommarlovet" börjar. Men nu när jag förstår mig på den här tekniken så får jag väl återkomma med lite roligare klipp en annan gång.

Nu blir det lite mer tentaplugg. Sen får det gå som det går.

I realy hope it doesn't.

Ända in i kaklet!

Uch! Nu sitter man då här igen nattetid och pluggar. Inte alls bra att jag tappat bort min övningsbok två dagar innan tentan! MYS! så det blir till att läsa böckerna som en tok och hoppas att man kan sätta några rätt på räkenskapen sen. Känns ju så bra eftersom det var det som jag var mest tveksam på.. Fasta/rörliga kostnader och det kan jag ju.. Men det är ju dom jäkla RT, RS och vad dom nu heter som jag inte riktigt är så het på,, Men men som vi säger: Man dör ju faktiskt inte.. Eller det vet man ju iofs inte men man borde inte dö för att man missar lite på tentan.

Fick iaf G på företagsekonomin.. Föga förvånande. Nu ska man bara lura till sig 10p på fredag så är terminen komplett! Ska bli skönt att slippa plugga en massa i sommar.. Men om jag missar på tentan så måste man ju plugga igen.. och det är inte så kul att ha en tenta hängande över sig över hela sommaren.

Har även bestämt mig för att flytta härifrån! Min handikappade lägenhet är inte riktigt min käraste ägodel längre.. Så (förhoppningsvis) så går flyttlasset i månadsskiftet aug/sept. Eller ja lass och lass.. Jag ska bära det 5 meter över korridoren. Så det borde ju gå ganska smidigt tycker man ju. Blir lite knivigt ekonomiskt bara.. Men det finns ju lite saker att spara in på.. Har ju en digitalbox som ändå kostar en del.. Sedan kan man ju kika på om man kan få lite kosing i bostadsbidrag.. Men det är framtida bekymmer..

Nej nu ska jag väl återgå till min "kära" bok. Som Beatles skulle ha sagt lite modifierat "This is a hard days night"

Måste bara avsluta med det roligaste på hela dagen.. Slutet på tv4 sporten idag var så sjukt roligt. För er som inte såg det så kan jag försöka återskapa situationen. Zlatan sitter och knyter skorna på en avbytarbänk på Råsunda innan träningen. Zlatan är först(!) ut. Sedan kommer Lars Lagerbäck och går förbi. Då lägger Zlatan kanske årets skönaste kommentar med sin Rosengårdsdialekt "Du, Kom i tid". Hahaha! jag skrattade så att jag vek mig. Och det som gjorde saken ännu skönare var att både Lars och Zlatan flinade åt kommentaren! Ojoj! Den kan jag leva på en stund till!

Nehepp nu är det färdigskolkat! Dags för nästa kopp kaffe.

Rock around the clock!

Plugghelg, yeah right!

I helgen skulle jag ju då plugga hela helgen. Men har jag gjort det? Näe! Pluggade iofs lite i fredags och lördags men det blev inte alls så mycket som jag hade tänkt plugga.. Men nu är det bara att köra på framöver nu i veckan. De kunskaperna som jag har känns jäkligt instabila. Känner inte alls någon säkerhet i sakerna jag gör.. Ibland förstår man allt men i nästa stund förstår man ingenting! Men som sagt nu är det bara att köra ner huvudet i böckerna i veckan här så hoppas jag att jag ska komma över G gränsen. Ska bli skönt att slippa skolan snart.. Är ganska trött på min klass just nu. Men i höst så blir det en ny mindre klass. Eller vi är väl ganska många som ska läsa psykologi i höst. Men men det är framtiden, det är ett oskrivet blad ännu. 

Så vad har jag gjort nu i helgen då? Blev lite party igår. Skulle på modevisning en sväng igår men det blev inte riktigt så. Men det var en bra kväll ändå. Hamnade för ovanlighetens skull på Harrys. Där var det verkligen hur varmt som helst! Hade man vetat hade man förmodligen dragit ganska tidigt. Men nu var det inte så.. Det var ju lite synd.. 

Idag har jag bara varit seg som tusan och det har inte varit någon höjdardag.. Ska väl se om jag kan få lite pluggande gjort innan man call it for tonight. Det är ju en dag imorgon också.. Men tyvärr har jag brutit mot mina lagar. Har inte hunnit städa än och så måste jag tvätta imorgon. Jag har ju som lag att jag inte får tvätta eller städa under tentaveckan. Men nu måste jag avvara någon timme till det. Men det ska nog gå bra ändå.

Idag var det ju Morsdag också. Är ganska delad i den traditionen. Då ingår ju även fars dag då.. Visst är det klart att dom ska ha en egen dag då vi hedrar dom lite extra för det arbete dom gjort för att de stått ut med en. Men det optimala vore ju om man uppmärksammade det varje dag istället. Men så lever vi inte i den bästa av världar. 

Ikväll blir det några rader som jag själv skrev för något år sedan.

Visst är det enkelt
Visst är det enkelt att ignorera någon
Visst är det enkelt att ignorera någon som bryr sig om dig

Visst är det enkelt
Visst är det enkelt att bara vara tyst
Visst är det enkelt att bara vara tyst när känslor ifrågasätts

Visst är det enkelt
Visst är det enkelt att bara vända ryggen till
Visst är det enkelt att bara vända ryggen till när jag vill prata

Visst är det enkelt
Visst är det enkelt att inte låta sanningen svara
Visst är det enkelt att inte låta sanningen svara när jag frågar

Visst är det enkelt att låta mig dö i tystnaden


Det var det jag hade att förtälja för dagen. Sköt om er!

Blickarna blickar framåt

Idag har började dagen ganska avslappnat med lite sovmorgon innan studierna satte igång. Precis när jag kom in i fasen så ringer Academic och behöver hjälp. Så vad gör man? Slänger på sig sen röda cap och räddar upp situationen. Lite osis att det skulle vara precis idag.. Men men det kommer fler dagar hoppas jag.

Ingen kommentar om jobbet förutom att det var segt och varmt.
Telefonen gick het under nästan halva passet.. Så många samtal som jag hade idag har jag nog inte haft på veckor! Det var nog 4st tror jag. Nästan så att man funderar på att skaffa sig en sekreterare om det ska fortsätta såhär..

Som rubriken säger så är det mycket framåtblickar som gäller just nu. Tenta nästa fredag, fest hela den helgen (förhoppningsvis) sedan har det väl inte undkommit någon at det är sommar snart. Lite synd att åka ifrån dom vännerna som man faktiskt har här. Blev tvungen att åka hem nästan med det samma för att kunna börja jobba... Men det är ju inga permanenta farväl. Och blir allt som jag tänkt så kommer vi ses någon/några gånger i sommar också!
 
Nu har man ett schema för sommarens arbete också. Så nu kan man lägga upp en plan för sommaren! Så om ni har förslag där ni skulle vilja ha mig involverad så får ni mer än gärna höra av er på ngt sätt så ska vi kunna lösa det!

För varje dag som går så kommer vi närmre USA och framförallt Orlando! Tjoho! Men uch va pengar man behöver samla in..  Men det får la lösa sig helt enkelt.

Idag blir det ingen egen text, dagens gästföreläsare blir istället Lars. Men han säger det ganska bra han också faktiskt.

Det är somliga dar
som man vänder sig om
och känner hur allting försvinner
Hur man jagar och far
hur man snålar och spar
hur man lever så mycket man hinner 

Hjärter Dam, hur är du
Har du samlat dig nu
Har du funnit din mening i livet
Lite mat och ett hem
Ett glas vin och en vän
Allt annat känns så överdrivet

Det är väl tanken som räknas ändå
Jag har bokat konsertbiljetter
Hjärter Dam, jag har betalat för två
Det blir så ensamt somliga nätter

Det bultar och slår
Det är tiden som går
Det är landet där allting förvandlas
Som vi jagar och far
efter frågor och svar
här i tider när allt ska förhandlas

Det är väl tanken som räknas ändå
Jag skulle önska att tanken var klar
Hjärter Dam, du kan bädda för två
om du har några drömmar kvar


That's it for now, Auf wieder sehen!

Ett gott veckoslut

Ja vad har då hänt sedan senast jag skrev. Jag har varit på lite bio och sådär. Var på en kanonbio som var en del av en verklig kanonkväll! Från en öl på Bishop till The Number 23 och en promenad med hundar fulla av energi! En kanonkväll rent ut sagt med gott sällskap!

Efter detta trodde jag att kvällen var slut. Men icke! Mina grannar var tydligen på galet festhumör och det blev fest hela natten nästan. Men det var kul det också! Kvällen efter blev man övertygad/övertalad att komma på en spontanfest. Blev himla trevligt det också! Och återigen gott sällskap. Alltid trevligt att lära känna nya personer och att lära känna personer lite närmare.

 Sedan kom helgen igång. Blev lite brådska att städa upp lite i lägenheten innan Brorsan och Camilla kom på besök. Trodde ju först att vi skulle bo här på Kaza del Karlsson men så blev inte fallet! Vi tog en fika här innan vi åkte iväg till Götet där vi sov på hotell hela helgen istället. Var skönt att vara tillbaka en sväng i götet. Från början var tanken att vi skulle göra liseberg på fredagskvällen men vädret var inte riktigt på vår sida. Så det blev lite after works och då vädret bara blev värre och värre så gick vi på bio istället. Var kul att se nya Bergakungen! Synd bara att filmen var alldeles för lång! Såg Zodiac och visst var handlingen bra men för tjyven den hade kunnat vara 45 min kortare och fortfarande varit minst lika bra. Men men det var en upplevelse ändå. När vi skulle hem så missade vi naturligtvis bussen med 1 min. Så vi orkade inte vänta på nästa. Så vi tog spårvagn istället vilket innebar att vi fick promenera ett bra stycke för att komma hem =) Men det var intressant att ta en närmare kik på den delen av stan. 

Lördagen bjöd på ett strålande väder med en hel del blåst men ändå mest soligt. Typiskt göteborgsväder. Och då vet ju alla att det passar bra till att gå runt en sväng på stan, fika i haga och sedan gå till Liseberg. Tänkte vara där några timmar. Slutade med att vi var där från 3 till 11. Och vi var verkligen inte uttråkade någon gång. Kanske i sista kön när vi alla var helt slut och halva kön trängde sig före oss. Men men vad gör det en sådan kalasdag? Åkte allt! Blev lite förvånad att min fega bror följde med på allt. Bara Camilla som drog sig ur höjdskräcken i absolut sista sekund =) men det är ändå ett gott facit. Var riktigt roligt i spelhallen också. Första gången på länge som jag inte spelade dansspelet. Men istället blev det en hel del trummspel. Det var verkligen hur kul som helst! Hade kunnat slå ner en spik med mina underarmar sen efteråt men det var det värt =) Vi kom hem i tid och var helt slut åter igen. Somnade ruggigt kvickt! Dagen efter var det dags att ge sig av igen. Fick en liten överraskning i form av en P-bot på 400 för att vi stått 10 min för länge. Grattis till den som fick den provisionen. Det har helt enkelt varit ett jättebra veckoslut och hoppas att det blir många liknande framöver.
Me like this!

Åter igen lite gamalt alster som skräpat ett tag..

Där går en ensam man, full
Han ranglar och faller omkull.
varför bryr du dig inte? han gjorde det för din skull.

Han äventyrar nu sitt liv som kan sluta i ett sista bad.
Han föll ner på knä och bad, du undrade om vad?
Han gjorde allt för att se ditt leende, att göra dig glad.

Det ända han villa var att ses.
Du sa att du gärna inte vill synas med en mes.
Hur ska du kunna få den kärlek som från dig aldrig ges?

Men när du sedan vänder dig om har han gått,
han finns inte längre där han alltid stått.
Det sista man hörde var att "så här dåligt har jag aldrig mått"

Du undrar "vart är han som alltid var mitt stöd"?
Ja vart har du din riddare som alltid fanns där i nöd?
Tänk om du då skulle veta att nästa gång ni träffas är han död.  

Ytterligare en helg i växjö

var i Växjö i helgen på allkår! Hur jäkla kul som helst! Kan det bli annat? Massor av roligt folk, hela sivans i toppform och en grisfest med sågspånsbrottning!? Där har ni receptet på den bästa helgen på riktigt länge! Det är det lite unika i helgerna som gör det.. Och i växjö är det alltid ngt speciellt.. Kan inte sätta tummen på det men jag har nog aldrig haft en halvdan kväll där ens.

Utöver det så har skolan glidit på som vanligt. Mycket nuffror nu och massor att hålla reda på men det är inget att tjuta över! Det är mycket, det ska vara mycket och allt nytt är alltid svårt! Förstår inte vad alla gnäller om! Det är som ett stort kollektiv som har som enda mantra att "Åh! det är så svåååårt jag kommer aaaaaaldrig klara tentan!" Det har man ju aldrig hört.. sedan sitter alla hemma och myser med VG på tentan! SKÄRP ER!

Annars rockar livet vidare i 4/4! Känns helt enkelt gött mos just nu!

Kollade förbi lite bland mina gamla alster och tänkte reproducera något.. Kan vara ett lite roligt komplement till mina ständiga låttexter kanske..

Och om man ska omvandla det gamla "bullen" citatet lite.. "Och det är inte flickan i filmen som har skrivit brevet" till "brevet/dikten är inte skriven i nutid och har därför ingen direkt mottagare"

Jag ser det hos andra
Jag ser det i deras ögon
Jag ser det runt om mig

Jag såg det hos dig
Jag såg det i dina ögon
Jag såg det gå förbi mig

Jag vill uppleva det med dig
Jag vill uppleva det på riktigt
Det är lycka och kärlek som jag vill dela med dig

Das war alles für heute! Auf wieder sehen!


Ny lista

Vilken svordom använder du mest? Svär inte så mycket men några FAN smiter nog emellan
Äger du en iPod? Nepp
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Varierar mellan 04.45 ? 10.00
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute? Nej
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ja då blir det mindre skada skedd
Vilken var den senaste filmen du såg? Torsk på Tallin
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Beror sig på summan men en lägenhet kanske
Har någon någonsin kallat dig lat? Ja då! Men jag kallar mig för livsnjutare
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Ja oftare förr än nu
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? Pulka - Yaming
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Love milk!
Använder du huvtröjor? Inte så ofta men när man vill vara lite varm och mysig så..
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Garanterat!
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja för tjyven!
Äger du några band T-shirts? Ja då! Några Kent t-shirts
När flög du senast? När vi var på Irland för några år sedan
Har du gråtit offentligt? Ja
Vilka gör du, önskningar eller planer? Planer, de är enklare att lösa.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja läser man på högskola så är man väl tvungen
Vill du ha några tatueringar eller piercingar? Näe jag förblir nog den jag är
Kan du kasta macka? Ja då det brukar funka
Vad har du med dig in på bion? Ett öppet sinne och gärna en vän.
Gillar du att flyga flygplan? Ja det är lite action, gör det inte så ofta heller
När sov du senast på golvet? Hmm.. Någon gång på besök i Växjö tror jag.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? För att klara morgondagen, Noll
Äter du frukost dagligen? Nej tyvärr inte, men jag jobbar på det
Brukar /brukade du hamna i trubbel för att prata på lektionerna? Nej snarare tvärt om..
Vilken är din favoritfrukt? Oj den var svår! Allt är gott!
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Njae, men köper inte så onyttiga saker heller.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 23 år men det är ju en stund tills dess
Tror du på liv på andra planeter? Ja det finns det! Men förmodligen inte människolikt.
Vad var det sista du åt? Några mackor till frukost
Gillar du senap? Jaa! Hade det på mackorna bland annat ;)
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Det kan ALLTID bli värre!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja varför inte? Vore en skön upplevelse.
Sover du på sida, mage eller rygg? Hmm ngt i stil med sida/mage i vanliga fall.
Tycker du om att krama folk? Tja det kan väl vara trevligt.. i lagom mängd och beroende på situation.
Skulle du säga att du är trendig? Näe det tror jag inte. Men man försöker väl klä sig representativt iaf
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars? Får nog bli Obi Wan tror jag. Men Luke är ju inte så dum han heller.
Stör det dig om någon säger att de ska ringa och inte gör det? Ja innan man kallt räknar med att de inte kommer ringa
Vilka böcker har fått dig att gråta? Läser inte skönlitteratur. Men jag mådde dåligt av mina tyskaböcker från gymnasiet.
Vad är du allergisk mot? Pollen! Främst gräs.
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Näe, vill ngn ko äta upp mig så får dom väl försöka..
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Merilyn Monroe!

Några ord

Ja det var ju ett tag sedan man skrev nu igen.. Så man får väl ta och avvara lite av vad som händer. I torsdags gjorde jag första försäsongsträningen med innebandyn. Det kändes helt ok faktiskt. Lite jägarmarch och fotboll. Får väl bittert erkänna att jägarmarchen gick betydligt bättre än fotbollen. Men jag hade lite problem med greppet eftersom jag hade gamla slitna innebandyskor på vått gräs. Men det var ju kanske inte främst för fotbollen som man var där heller. Ska bli skönt med träning på torsdag nu igen. Sedan ska jag hinna med några extra löppass i veckorna innan jag åker till East Cost.

Ska göra en allvarlig satsning mot dubbeln i höst/vinter med Lidingö loppet följt av vasaloppet (det riktiga). Ja jag inser själv att det är riktigt järvt satsat men varför inte liksom? Känns bättre om man har ngt mål att jobba efter. Sedan är det ju en ekonomisk fråga.. Får väl se om man kan skaffa sig några sponsorer till det. Tänkte ju springa Göteborgsvarvet i år men det hamnade i glömska.. Så det får väl också bli nästa år om man lyckas hålla fomen uppe. Men en jämn form med två toppar på ett år borde absolut inte vara någon omöjlighet. Ska sätta igång med ordentlig träning inför lidingöloppet nu så får resten lösa sig.

Vad har mer hänt? Jo vi har bokat både flyg och boende i USA nu. Så det känns riktigt jäkla gött att det händer saker där också. Så att inte det också skulle rinna ut i sanden..

Blev lite lack idag! Fick brev från försäkringen. Och fick inte en krona för min stulna dator! Men jag får tjata vidare på dom och hoppas på det bästa.. Det ser väl lite sådär ut just nu men hoppas att jag kan styra upp det lite.

Skolan rullar på den också. Lite ekonomi nu. Den delen av hjärnan hade tydligen somnat in för evigt.. Allt känns faktiskt lurigt nu. Men när jag var på första föreläsningen i ekonomisk styrning så hade jag inte sovit en blund på 2 nätter.. Så det var inte så lätt att koppla allt som sas. Hoppas vi får klart arbetena som vi sliter med nu.. Sen så är det bara en tenta kvar. En tenta som mycket väl kan vara den svåraste för året. Men det återstår att se.

Du är fri och tar allting för givet, du kan skratta åt livet
Du lever för stunden, precis som jag
Det är nudlar och lånade pengar, du har grå efterslängar
men lyckan i grunden, precis som jag
Vi är som personifierade Nittiotal
i ett virrvarr av chanser och val
Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?