Long time no see..

Jaja då ska jag försöka göra en snabb resumé av vad som har hänt sedan senast jag skrev. Det får bli snabbt eftersom KÄRA blogg.se brukar vägra fatta att jag skriver långa bloggar vilket resulterar i att jag blir utloggad om jag skriver längre än 10 min. Så håll i hatten så åker vi!

Tåget avgick från stationen i tid. Och ja jag var med på tåget. Men det var på det berömda håret som vanligt. Med tanke på att bussarna här i den blöta staden har en vana att sammåka vart de än ska så kommer dom inte så ofta men istället så kommer det två tomma bussar på en gång istället! SMAAART! Alltså vågade jag inte chansa på att bussen skulle komma på utsatt tid vilket den aldrig gör så jag fick ta en taxi ner till stationen istället. En taxiresa av VÄLDIGT många under denna resa.
Väl där stod en hyperventilerande andra halva av reseledarduon som har varit orolig att jag skulle komma för sent redan när vi bokade tågbiljetterna. Hade tom 5 min till godo så jag förstod inte riktigt oron men men.. Vi for till götet där folk började ramla in så smått från rikets olika hörn.. Eller ja från Göteborg, Borås, Jönköping, Lund och Oskarshamn.. Och Stöckhölm då förståss men han var redan i götet och bor ju iofs i Borås. Men eeh jaja hur kom jag dit..? Hur som helst så finns det ingen resa som går klanderfritt.. För oss började det på stationen i Göteborg där vi till våran stora förskräckelse upptäckte att den snurriga kärringen på sj kundservice hade bokat fel. Så vi hade 8 biljetter till åre som stämde bra.. Men våra hembiljetter var också till Åre. Så alltså hade vi biljetter till åre från Göteborg på lördag. Och istället för returbiljetter hade vi biljetter från Göteborg till Åre på torsdagen också. Detta upptäckte vi typ 5 över 6. Kundservice i Göteborg stänger ju naturligtvis klockan 6.. Så det blev lite lagom kaos. Men vi konstaterade ändå ganska lugnt att vi kommer ju upp iaf, det är det viktigaste. Om vi kommer hem eller ej spelar mindre roll ;) Efter att den andra reseledaren haft lite telefonkorrespondans med SJ så löste sig allt till slut.

Shit jag måste lägga på ett kol innan blogg.se slänger ut mig igen och jag kommer bli lönnmördad för att jag tråkat ut er 3-4 stackars läsare..

När vi satte oss på våra platser så började festen. Festen avrundades sedan på torsdag morgon. Var ett smidigt sätt att lära känna varandra lite redan på tåget eftersom vi lyckades deala till oss platser bredvid varandra. Vi stod still på perrongen i en timme längre än beräknat för att det var ngt strul som vanligt. Men det åkte dom tydligen in sen. Bra jobbat!

Väl framme i Åre så blev man som ett litet barn igen när man såg de branta sluttningarna fulla med snö! Men innan man fick sätta tänderna i dom så åkte vi till hotellet (som låg lite onödigt långt bort, det får dom flytta till nästa år!) för att lämna våra saker. Då var bara ett av våra rum lediga (trots att hotellet hade varit i det närmsta tomt veckan innan, men personalen hade en viss läggning att kvarta in alla i en och samma korridor!). Så vi satte oss i lobbyn och sov i deras fotöljer istället för det hade inte blivit så mycket sömn under natten på tåget direkt.

Sedan gav vi oss ut i backarna som var ganska dåliga. Mycket sönderkört och jäkligt. Fredde hade väl kunnat ha ett lättare första skidåk i hela sitt liv än en sönderkörd röd backe (för er som inte är så insatta så är en röd backe den näst svåraste på fyrfärgad skala) Men efter några vurpor så tog han sig faktiskt ner. Och bad oss andra att åka lite själva så att han fick lära sig i lug och ro. Sagt och gjort. I slutet av resan så var han som Tomba "LaBomba" fast lite sämre stil, lite långsammare och ja lite ostabilare ;) Men ändå imponerande!

Efter den första skiddagen letade Jag, den andra reseledaren och "Kungens Man" efter en after ski. Men allt var stängt eller så visste dom ingenting.. Jäkligt lurig situation iaf. Så vi gick hem och hade egen afterski i hotellbaren och i deras spaavdelning, där vi tillbringade mycket tid efter en dag i backen. Mycket bubblande och lite bastu var det som behövdes för att inte få någon träningsverk tydligen! Sedan fortsatte kvällarna med mera festande innan utgång.

Vi hade verkligen kalasväder och riktigt bra åkning sedan i 2,5 dagar med klarblå himmel i stort sätt på den övre platån. 3-5 minus och nästan ingen blåst alls! Så det var verkligen ett Åre som visade sig från sin allra bästa sida!

Lägger upp några bilder nu så kompleterar jag med några till sedan när jag fått in bilder från några andra medresenärer.

Måste bara tillägga att Theme songen för resan av någon jäkligt konstig anledning blev Westlifes nya låt. Kan ha varit "Kungens Man":s strålande intresse för smörmusik som till slut smittade av sig på ngt konstigt sätt.. Men hela åres Theme song som man hörde alla gå runt och nynna på var Seven nation army med the white stripes! Haha vilka afterskiminnen! Lite lagom snurriga men ack så trevliga! haha ja jävlar!
Här kommer lite godis iaf..


Party tåget har snart avgång..

Snart bär det äntligen av mod nordligare breddgrader! Närmare bestämt ÅRE!! Kommer bli så skönt! Ett blandat och trevligt gäng har vi skrapat ihop och har en känsla av att skratten kommer dugga tätt och glädjen kommer sprudla!
Snart packat det sista så nu är det snart bara det svåraste kvar.. Att komma i tid till tåget.. ;)
Så därför ska jag kanske inte slänga bort allt för ycket tid här..

Måste bara säga att den förmodligen suraste veckan på sjukt länge är över.. 2 tentor skrivna och det känns inte helt omöjligt att jag klarade båda.. men samtidigt så är det inte omöjligt att jag missade båda.. men jag hoppas på det bästa!

Här är låten som genererat mest trivsel på väldigt länge. Ska vakna till den varje fredag framöver tror jag. Då blir det iaf en bra start på dagen!
Håll i hatten i snålblåsten så hörs vi när jag kommer tillbaka!


Ny sorts årskrönika

Året var 2007

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag var på andra sidan sjön (USA)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja faktiskt! Jag lovade mig själv att det skulle bli ett bättre år än 2006. Och det blev det!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nepp! Om man inte ska räkna med brorsan som adopterade en kanin som har mer makt än Texas Cowboyen där borta

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej inte som stod mig nära

5. Vilka länder besökte du?
USA, Danmark, Tyskland

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
You can?t miss things you got

7. Årets minne?
Många.. USA resan ligger högt i kurs. Människorna jag träffat lika så. Vissa högre än andra

8. Vad var din största framgång 2007?
Hmm.. har inte gjort så mycket. Klarat tentorna so far. Gjorde iofs 10 mål på 3 matcher i innebandyn.
9. Årets nederlag?
Jag minns bara segrar
11. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, ja. Varit förkyld i några omgångar. Fått tillbaka mina knäproblem som varit jävligare än någonsin vilket inte känns det minsta bra!

12. Bästa köpet?
USA resan, Datorn, Hemmabioljudet och min nya innebandyklubba ligger nog högt i rankingen
13. Vad spenderade du mest pengar på?
Tråkigt nog hyror. Men utöver det och mat så blev det en del kläder, SKOR, resor och alkohol

14. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Väldigt mycket! Alla mina underbara vänner! Nya bekantskaper som betytt väldigt mycket för mig och som funnit sin plats hos mig.

15. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Åter igen får jag fuska och säga fler alternativ av olika anlidningar.

Winnerbäck ? Det är visst någon som är tillbaka och Stockholmskyss hjälpte mig verkligen när jag hade det ordentligt tungt några månader.

På senare delen av året så har Kent ? Columbus gjort ett riktigt stort intryck. Men den som får fungera som årets Main Theme måste jag ta Jason Mraz ? I?m Yours. En ständigt återkommande låt under våra fester undan tentaångest och bekymmer lallar vi oss bort till de välbekanta tonerna

17. Vad önskar du att du gjort mer?
Lätt och tråkigt att säga träna eller plugga. Men njutit kanske. Ett underbart år ska man ta vara på! Man vet aldrig när de kommer igen

18. Vad önskar du att du gjort mindre?
Spelat safe

19. Blev du kär i år?
hoppas det

20. Favoritprogram på TV?
Scrubs! De flesta sportsändningarna och OC repriserna

21. Bästa boken du läste i år?
Har bara läst nytiga böcker. Så då flesta inom psykologin.. Finns givetvis undantag

22. Årets konsert?
Kent i Lund 7/12-07 Helt sjukt bra!

24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag ångrar ingenting. Men det är klart att om man inte hade behövt avsluta året själv så hade det ju varit bättre.

25. Vad fick dig att må bra?
Vänner, musik, fest och ett hjärta som lärt sig slå

26. De bästa nya människorna du träffade?
Linn och hennes familj


 

Måse säga ngt om det lilla av idrotsgalan jag såg.. Värdiga vinnare.. men få saker får mig att gråta lika mycket som när idrottsstjärnor gråter. Framförallt Susanna Kallur! Satt helt otröstlig när jag såg SVTs årskrönika härom veckan.. Där fallar all machofaktor!



Arbetet går förövrigt framåt med The Quiet Heart's ifall någon undrade. Vi har några foster klara som vi verkligen tror på.



Satsningen på gbgvarvet går framåt.. Har inlett med att äta dåligt, hoppat träningar och fått ont i knät av att gå till skolan. Så det ser lovande ut!

Nej nu är det färdigskolkat! Kaffet är kokt, pollypåsen är framtagen. Nu är det Jag, Levi och Multiple Choice som ska idga den hetaste hatkärlek som man kan tänka sig mellan en stressad student och en massa fakta!


Rock around the clock!

Nu är det snart krig!

Blogg.se har härmed en fiende!

Konsten att antitrashtalka den andre..

Min halva blogg som påbörjades för några dagar sedan får jag fullfölja en annan dag.. Nu har det kommit upp andra saker i min väg!

Har fått ett förmånligt sponsorkontrakt till min start i Göteborgsvarvet 2008. Mina förpliktelser för att hålla avtalet är.. hmm inga alls faktiskt. Jag ska vara på plats i stort sätt. Och det borde jag ju kunna styra upp tycker man ju.

Fick idag veta att min ständiga vapendragare
Arne ska vara med. Det tog inte lång tid innan trashtalket tog sin början. Givetvis på vårat egna sätt.. Att måla ner våra förväntningar på oss själva så mycket som möjligt! Arne för först ut i massmedia (läs: sin blogg) att måla fan på väggen. Därför ser jag det som min uppgift att dementera alla påhopp!

"arne lägger dock favoritskapet hos Ankan baserat på följande:
Ankan var absolut snabbast i konditionsspåret i gymnasiet, där han utklassade allt motstånd vare sig det var en finsk talang, eller en Hockeyspelande junior, eller fotbollsspelande blixt!! 
Ankan har ett förflutet som aktiv innebandyspelare och springer runt o lirar upp folk på borås läktare än idag på bandyplanen.. 
detta gör att allt favoritskap hamnar hos den berömda Ankan!!"
(Citat från Arnes blogg)

Ja jag var snabbast i spåren på gymnasiet på motionsspåret och på orienteringen. Rena slinglöpningen har han dock inga bevis för att jag skulle vara den snabbaste på skolan! Orienteringen satte jag iofs års rekord på, men orientering har inte bara med kondition att göra utan snarare att läsa kartan rätt och springa så kort väg som möjligt! Tiden då jag spelade i div 1 i innebandy var 8(!) år sedan! Sedan 6 år tillbaka har jag bara satsat på B-lags innebandy! Och då jag tar för givet att man inte får tacklas i löpning heller så har jag ingen fördel av min spelstil!

Arne där emot är van vid distansträning då han (tror att han) har åkt vasaloppet (light). Då det är massor av konditionsträning involverat! Han höll på med orientering bra mycket längre än jag gjorde (ja jag sa tidigare att det inta bara hade med kondition att göra men ändå). Han har tillhört Sverigeeliten i Ultimate Fresbee och har en självdiciplin att faktiskt ge sig ut att springa. Och då inte bara till affären och hem utan rejäla rundor!

Själv har jag som även Arne nämner i sin blogg haft stora problem med mina knän sedan i augusti och de är inte bra än. Detta innebär att jag inte kunnat köra någon kondition alls sedan dess.. Gjorde det inte innan heller men nu har jag inte haft möjligheten. Jag har inga som helst erfarenheter av varken större tävlingar, långdistans tävlingar eller långdistansträning! Jag må känna till Götet bättre än honom men det ser jag mer som en nackdel.. Då jag redan vet vart jag kommer bli trött och vet vilken väg som ska springas och hur långt det kommer vara kvar!
Så därför målar jag upp Arne som favorit!

Helgen kommer jag viga helt åt mitt pluggande! Blir en massiv helg och vecka! Men sen går jag på semester! Den kommer tillbringas i åre i goda vänners lag! Och några som man inte känner än. Men det är bara kul att träffa lite nya människor också.

Har gjort vissa investeringar så att jag iaf ska så duktig ut i backen tills folk ser hur jag åker.

image33

image35

Nej nu blir det lite mer studier och sedan 3 friska poäng mot kaffe-folket!

Trevlig helghej!

När klockornas klang har tysntnat..

... och när krutröken sakta sinar bort.... Så står man där full och lycklig igen över att ett nytt år har börjat..

Men först kanske jag ska skramla igenom hur ledigheten var.
Den var faktiskt riktigt bra! Det hela började på allra bästa sätt. Första hela dagen hemma avslutades nämligen med Rugby mot Krösas killar. Dom vägde kanske lite lätt (eller om vi vägde tungt låter jag vara osagt). Men efter som matchen var som en promenad i parken så tyckte jag inte att jag hade fått tillräckligt ont, vilket är en av de stora tjusningarna med rugbyn, så jag ställde upp på att vara med i Oscars All-Stars dvs gamla spelare från gymnasiet, trodde jag. Det hela var en blandning av folk som mig och mina kompisar som verkligen var jättesugna på rugby, några anabola gossar som aldrig spelat rugby innan och några som tom hade hunnit bli fulla innan matchen,.

Hade skrivit ett kalaslångt inlägg som bara försvann! Tack så jävla mycket!
Så nu får ni inte mer än det här!
Skyll inte på mig, skyll på att Blogg.se:s sparfunktion bara funkar när den vill och högskolan i borås som har en internetlina lika stark som spindelväv!
Baah!