Tillbaka på mammas gata

2009-06-08 (typ)



Då var man tillbaka där det hela startade för alldeles för många år sedan. Och jag har på allmän begäran startat denna skrivelse igen och hoppas att jag nu ska ha lite mer tid över för uppdatering än vad jag hade tidigare då skolan tog all min tid.

På tal om skolan så är jag nu klar med den. Har lite kvar på uppsatsen men det gjorde jag det mesta av nu idag och har bara lite småpill kvar som jag löser snabbt hoppas jag. Så nu mer är man en Organisation och Personalutvecklare med en kandidatexamen i psykologi. Någon som har ett jobb över inom ämnet kan gärna höra av sig.

Det är ändå skönt att man avtjänat sina år på Borås-anstalten. Är väldigt trött på att plugga nu och skulle verkligen vilja ha ett jobb klart så att man bara kan luta sig tillbaka och jobba röven av sig tills man går i pension! Men det får komma med tiden det också. Pensionär blir man väl till slut ändå.

Resan hem till öst gick ganska smärtfritt faktiskt. Obekväm busstur från Kalmar som vanligt men huvudsaken är ju att man kommer fram. Och det är inte varje dag man får se Mönsterås, Ålem och P-vik från så nära håll. Det är få förunnat. Det jobbigaste var faktiskt när jag klev av bussen och regnet öste ner på mig när jag skulle bära ut min väska ur bagageutrymmet. Det fina i kråksången är ju att väskan vägde hur mycket som helst och att jag inte fick ut "dragarmen" för att det var något tungt som låg i vägen. Så jag fick bära den hem, plus en ryggsäck som också den vägde en hel del och en liten papperspåse med skor och dylikt som bara mest var jobbig för att det var just papper i regnväder och man anade vad som komma skulle (men nej påsen höll faktiskt).

Väl hemma så var det givetvis kaffe på agendan. Inte dumt alls. Sen packade jag upp och for iväg till Bror, Camilla och Big C. Släppte bomben om att det vankades mat på mammas gata och då väcktes intresset hos dom att följa med på lite mat. Camilla var dock lite seriösare och var på träning först. När sedan regnperioden tog slut på kvällen så var tanken att jag skulle få lite självförtroende vad gäller fotbollstakterna. Det gick i allrahögsta grad sådär. Om man skulle snacka formmässigt så har aldrig ett rungande NJA varit mer passande. Ikväll ska Martin "Dvd-Brassen" Karlsson göra ytterligare en Comeback (är nog uppe i 5-6 nu så foppa har en bit kvar). Den här gången ska jag frälsa Krokstorps IF. Jag kommer in i hetluften direkt. Träningsmatch mot Krokstorps damer ikväll på träningen. Känns som en bra start. Jag kommer förmodligen inte ha en chans mot dom men jag kan skylla på att jag konserverar formen då vi ska spela mot Jumbokollegan om någon vecka. Då Krokstorp fortfarande inte har några poäng och det bara är en person som gjort lagets 3 mål så känner jag att jag kan inte göra det så himla mycket värre än vad det är. Men det verkar vara ett trevligt gäng och det ska säkert bli några trevliga kvällar uppe i skogarna. Det bör ju sägas att Krokstorps IF har fått sin korv utsedd till regionens godaste. Jag kunde tyvärr inte förhandla mig till en korv per match. Men jag hoppas att det finns någon målklausul i det guldkantade kontraktet ;)

Imorgon kl 08.00 så är det dags för en årlig tradition. Då stämplar nr 147 in på stekeriet här i Oskarshamn igen. Samma procedur som förra året och året innan dess ända sedan 2001. Fan va jag är tragisk! Man så länge jag inte går på gatan och tjänar mina pengar så får jag se det som ngt iaf. Och benämningen att göra saker på rutn har fått en helt ny innebörd. Skulle bli förvånad om jag skulle bli helt tagen på sängen när jag kommer dit och inte kan ett skvatt. Men det är bara att jobba på lite och skramla in några pengar så att man kan leva ett tag till och kanske tom få råd till en sista minuten i slutet av sommaren.

Nej nu ska jag snart ut på äventyr här igen. Ska försöka hålla en tätare update.



Nu till nutid 2009-06-14

Gårdagens seriedebut med krokstorp gav väl en hel del över att önska så att säga. Förlust med 8-0 var stora siffror men speglade matchen väl i vissa fall. Men på tisdag är det nya tag mot Älghult som är tillsammans med oss det ända laget som ännu inte tagit någon poäng. Så där finns faktiskt en chans. Och att vi dessutom har hemmaplan borde inte göra saken sämre tycker man ju. Räknar med storpublik!

Har precis konstaterat och räknat in 15p Arbetsrätt i mitt kunnande. VG 47/60 satt som en smäck! Det kanske är det man ska jobba med i framtiden? Att gräva lite i arbetsrättsliga frågor var faktiskt ganska roligt. Och om så pass mycket ändå fastnade i huvudet på en så kanske man skulle ge det en chans..? Ja man ska ju gå bananas på arbetsförmedlingen och alla andra sidor nu i sommar efter jobb och skönt att ha dom poängen i räggen så man kan söka lite sådana tjänster också!

Nu ska jag skriva lite på C-uppsatsen så det aset blir klart någon gång!

Nu har ni fått ORDENTLIG text att läsa! Och nu har jag en internetuppkoppling som fungerar även utomhus.. så nu kan det bli fler uppdateringar!

Tills dess,Ha det gött!


Lista

Nämn något som gjorde dig glad igår: Lyckades sparka in bollusslingen i mål på det 25 öppna målet eller något och när jag tänkte på L
Vad gjorde du kl 08 i morse? Stämplade in första dagen på jobbet för i sommar.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Kollade aftonbladet antar jag
Det sista du sa högt? Tja!
Det senaste någon sa till dig: Ja, tja!
Vad har du druckit idag? Kaffe, vatten, mjölk
Vad var det senaste du åt? Korv, potatis och rivna morötter.
Vad var det senaste du köpte? En dricka till tåget.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Min egen är ljus träfärg.
Vad är det för väder hos dig nu? Tjaa.. gott och blandat..
Godaste glassmaken? Mjukglass (helst med dimekulor på) eller Lidlglass.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Inte kärlek men en stark kontakt.
Sover du tungt? Ibland.
Drömmer du mardrömmar? Minns sällan mina drömmar. 
Trivs du med ditt jobb? Trivs och trivs.. det är ett jobb, inte en evig livssituation.
Favoritklädsel? Mysbyxor/Shorts T-shirt/linne.
Favoritlåt just nu? The Go Betweens - Quiet Heart
Vad ser du om du tittar till höger? En telefon med världens största knappar.
Vad gör dig glad just nu? Livet!
Vad ska du göra härnäst? Duscha
Höger el vänsterhänt? Höger
Humör just nu? Trött men hoppfull om livet.
Favoritgodis? Hur lång tid har jag på mig? ;) nej men Choklad är en höjdare tycker jag.
Kläder just nu? Arbetsbyxor
Sommarplaner? Arbeit macht.. Geld?
Hur många kuddar sover du med? 2
Morgon eller nattmänniska? Hmm.. Är i grund och botten nattmänniska men försöker anpassa mig till min omvärld.
Vad är viktigast för dig? Min familj och Linn
Är du kittlig? Man brukar inte skylta med sina svaga sidor.. Men ja det är jag.
Snarkar du? Jag vaknar sällan av det.. Och det som inte jag vet finns inte ;)
Stjärntecken? Fiskarna
Äckligaste insekten? Hmm.. Dom som bitts och är allmänt illasinnade.
Stökigt el välstädat? Det ska synas att man finns och rör sig i hemmet.
Vad längtar du mest efter just nu? LINN

En liten lista i väntan på en mer sammansatt text. Skrev en igår men mitt internet spelade mig ett spratt.. Ska se om jag kan ordna upp det!

Ha det!