Tentaplugg!

Anledningen till att bloggen är lite i standby just nu är för att det är tentaplugg som gäller! pluggade hela natten mot tisdag sedan hade jag dubbla lektioner på tisdagen.. Så mot slutet av dagen började det kännas att man inte sovit.. Men thank God for kaffe! Tisdagen avslutades med pizzabakning och en riktig machofilm! Förstår inte hur jag höll mig vaken men det gick. Somnade sedan gott (kanske lite för gott) i Hennes lugnande famn..


Tillbaka till bloggtiden

Jaha.. på allmänhetens (läs Arnes) begäran så slänger jag ut ytterligare ett inlägg i cyberspace!

Det kan ju förslagsvis handla om helgen som var.. Det blev en väldans trevlig helg på alla sätt och vis.. I fredags så vankades det kalas i Bollebygd. Hela lilla släkten var där.. och så jag.. Åt en skrämmande god smörgåstårta med alla havets delikatesser! Den satte sig som en sten i våra halvt utsvultna och utmattade magar. Dels så hade vi inte ätit ngt på massor av timmar sedan hade vi knallat runt på knalleland med enbart skor som färdmedel. Så när man ätit alldeles för mycket smörgåstårta så kom efterätten bestående av två olika sorters tårtor (prinsess och ngn chokladhistoria). Jag och magen visste inte om vi skulle skratta eller gråta.. Men artig som man försöker vara så smakade jag lite av båda.. Trots att det var stopp för länge sedan. Ett väldigt bekvämt bekymmer egentligen.. Så man ska väl inte klaga mer än nödvändigt om det. Även dom var oförskämt goda!

Sedan blev det mera snack med släkt om allt mellan poker och wiskey. Var hur roligt som helst. Bara man inte gjorde bort sig mer än vanligt. Men det märker man väl ;)

Vaknade upp utvilad men seg som vanligt ute på landsbygden.. Gick en promenad på ca en timme som vanligt. Så himla fina gångvägar där borta! Måste verkligen hitta några guldkorn här också innan man blir alldeles för självmordsbenägen av all asfalt.. Efter promenaden och lite smörgåstårta-leftovers så var det dags för nästa big hapening för helgen. Min kära vän Emma hade bjudit in sig själv, Min kära vän och vapendragare way back, Fredde, mig och Linn på tacokväll hemma hos mig.. Så det var bara att rätta sig i leden och styra upp det.. Blev en mysig kväll med lite levande ljus, alldeles för mycket mat, godis och chips. Och kortspel som hade absolut allt! En delvis jämn kamp som avslutades med storseger av pokerhajen Linn, som senare förklarade att hon aldrig förlorar i kort, en f.d. plumpkung på nedgång och en fuskare som trots GROVA regelöverträdelser slutade sist.. Och så jag då.. som kom tvåa.. Det var plump vi spelade om ngn skulle föra protokoll eller så..

När sedan lördagen blev söndag så vaknade vi till väckarklockan för ovanlighetensskull. Då skulle jag iväg på innebandyturné. Pigg som en nötkärna kvittrade jag likt en näcktergal att "Ååh vilken härlig morgon! Det ska bli så skööönt att få röra lite på sig! och det är absolut värt att åka ända till Jönköping för att spela!"  Nja var väl kanske inte riktigt så det gck till.. Blev till slut utsparkad ur min egen säng.. vilket ledde till att jag vaknade.. Kännde mig hur seg som helst och började känna mig lite sjuk. Men hade en känsla av att det inte skulle bli många spelare med så det var lika bra att ställa in sig på mycket spring.

Vi blev en 7 man stark trupp. I denna fanns 4st som spelar innebandy ute, 2 målvakter och en tränare. Så våran ordinarie målvakt fick spela ute och likaså våran tränare så att vi skulle kunna få en avbytare iaf.. Efter att först ha åkt till fel hall och en massa stirr så kom vi rätt iaf. Känndes tryggt att höra att dom vann serien förra året och det första man ser i hallen är ett stort plakat där det står "GRATTIS TILL SM-GULDET" för j18 förra året.. Tänkte "Skjut mig! Jag orkar inte med storstryk mot massa små kott idag". Men det var inte många som var från det laget tror jag. De var iaf dubbelt så många som vi.. och dom flinade ganska gott åt oss när de såg att vi inte var så många. Men skrattar bäst som skrattar sist! Vi började matchen bra då jag i egen hög person styrde in 1-0 efter några minuter. Sedan gick det sämre.. De gick upp till 4-1 eller ngt tror jag. Sedan tog vi tag i taktpinnen igen och gick upp till en 6-5 ledning i sista perioden. Sedan vände dom på steken igen och gjorde 7-6 innan jag på något sätt lyckas ta mig igenom deras skogshuggarförsvar och vända runt och sätta min tredje boll för dagen i nätet. Vi var väldigt nära att göra 8-7 också.. Men så var det det där med att ha en målvakt att spela ute.. hmm men men.. 7-7 slutade matchen iaf.

Och namnet Martin "nollan" Karlsson borde snart Arne radera ur sin ordbok. För på två matcher har jag noterats för minst 6 poäng (4 mål, 2 ass) samt 2 min på botbänken. Så nu för tiden finns det faktiskt bevis för att jag varit med i matchen.. Det fanns det sällan förut. Surt att jag börjar bli sjuk nu när bollen börjat rulla min väg lite.. Får se om jag kan träna på Onsdag bara..

Längtar en aning...


jaja nu måste jag sova igen.
Auf wieder hören!

En vacker höstdag

Då sitter man återigen vid bloggen.. Vilket tempo man får upp om man bara tar sig dom få minutrarna..

Dagen började med att någon idiot ansåg att det var bra läge att börja borra i betong kl 7 i morse! Hela huset vaknade och alla var arga på sin granne för att de trodde att det var där de borrade..sjukt störande var det iaf!

Somnade till slut om en stund innan jag gick till skolan. Seminarie om en bok som innehöll en massa fakta om det som vi redan vet om.. Om hur våra olika identiteter ser ut. Och vad det har för betydelse att ha en egen etnisk identitet, hur den stärks och vad som påverkar den. Allt var så himla logiskt. Så det var kanske inte så jättegicande.. Men men nu är 5 kapitel avtenterade iaf..

Det blev förresten klart att vi drar till Åre v4! Så om ni vill med så får ni lägga på ett kol! Först till kvarn gäller!

Försökte bli övertalad att julen kunde vara en lugn och fin högtid.. Yeah right säger jag..

Efter skolan så promenerade jag hemåt och det var så himla fint höstväder. Gick mellan några hus där det blev ett helt fantastiskt ljus. Fick inte riktigt med det på bilden eftersom det bara var mobilen som jag hade till hands.. Men såhär blev resultatet iaf..

image12

Sedan gick jag några hundra meter till och såg ytterligare en fin bild framför mig.. men hittade ingen digitalkamera på vägen så det blev mobilen igen..

image13

Ganska klantigt av mig att inte ha med det gamla utkikstornet som syns precis uppe till vänster. Men det var inte lika myckeet färger i den riktningen.. men det får bli en annan dag..

Ska kanske försöka göra en lista som
Arne gjorde..

Idag har jag lärt mig..

Att jag hatar borrande ljud
Att det bästa sättet att skapa akademiska fiender är att borra i betong i ett studenthem på morgonen
Att tålamod kan ge utdelning vad det gäller resor
Att jag alltid kommer sent till tidigarelagda möten
Att Kent är så sjukt perfekt på hösten och vintern
Att hösten kan vara den finaste årstiden


Hoppas slutet på denna vakra höstdag blir lika bra som den större delen av dagen har varit.

Får svaluta med en snyggt ihopklippt video som jag hittade idag.. Håll till godo kära vänner!

Snabbt inlägg

Måste bara dela med mig lite utav min och Arne morgonkonversation idag.. Då jag inte kan citera rakt av så får jag göra en snabb variant..

Arne: Jag har faktiskt inte druckit kaffe sedan vi fikade i somras.. Jag dricker faktiskt vanligt svart kaffe nu för tiden. Har helt underskattat påtåren innan..

Jag: Haha jag kan verkligen se framför mig hur du kommer till cafét när de öppnar och går därifrån när de stänger många koppar kaffe senare. Men jag är stolt över att du äntligen har lärt dig att dricka kaffe som en karl!

Arne: haha ja trots all ironi så tar jag faktiskt det som en komplimang..

Detta mina damer och herrar är en av väldigt få personer som förstår sig på mitt, ibland lite udda, sätt att uttala mig.. Läser man mellan raderna så kan man faktiskt hitta en del positiva och uppmuntrande ord också.. Så innerst inne har jag nog faktiskt en snäll låga som brinner ;)

Och banne mig nu skrev jag ett inlägg till!

114p i omgångens dreamteam förresten.. Het, hetare, Martin!

Håll till godo, håll till Östermalms HC

Hotentott!

Får väl lägga i en högre växel med blogandet då så att gubben i lådan där uppe i Stånkehult blir nöjd.. (hmm hur många namn har jag haft på den där bygden egentligen?)

Det blev en riktigt mysig och bra tisdag med lite matlagning, längre och kortare promenader och lite plugg och väldigt trevligt sällskap. Hög trivselfaktor!

Hv åkte upp och hämtade 3p i Foppa-land. Föga förvånande ;) Visst HV är heta men det finns en annan anledning till min heta rubrik. Nämligen mitt Dream Team! Eller ja mitt ena lag där. med 111p den senaste omgången harvade jag upp mig på 38 plats för just den omgången. Har kanske inte riktigt häng på toppen totalt men det kommer. Målet de 5 omgångarna framöver blir att smita förbi Frippes Primadonnor i Lövåsa Open! Det är hög klass där uppe i år. Får se om EA lyckas lyfta sig och blanda sig i topstriden..

Nu ska jag snart till skolan. Blir en dusch och en rejäl dos av Tillbaka till samtiden innan jag beger mig..

Kanske hörs senare!

Hey baberiba!

Ok nu har jag snart kapitulerat

Och nej finnen det är inte mot dig. Visst jag fick stryk idag igen. Men inte så mycket. Dom som har börjat läxa upp mig ordentligt nu på senaste tid är min ärkefiende nr 1 POSTEN! Detta blufföretag som håller världsrekordet i att leverera paket har imponerat på mig för andra gången i rad.

Eller vad ska man säga om detta:

image11

Kent - "Tillbaka till samtiden" i limiterad version 2 dagar FÖRE skivsläpp!

Are you impresed? I am impresed!

Sammanfattning av helgen

Vad säger ni nu då? Nu bara sprudlar det ju av blogginlägg här! Här kommer ett litet till.

Tänkte dela upp den lite så att känsliga läsare kan hålla sig till den första delen och ni som vågar/orkar läsa allt kan ju då faktiskt läsa allt..

Fredagen blev som bekant lugn och städad. Vilket var väldigt skönt. Och skönt att vi kom så långt i planeringen också.

Lördagen började med lite 360 lir hos finnen. Det gick väl kanske inget vidare.. Men övning ger färdighet och snart så ska jag nog kunna mäta mig och så småningom bli dominant på det spelet också..

Efter dessa spelerier så blev det dom vanligt lite stressigt till samlingen till innebandyn. Hade första seriematchen för i år. Mer om detta i nästa del.

Efter matchen åkte vi förbi mig en sväng så jag kunde packa om innan vi drog vidare väster ut till meteropolen mitt i ingenstans ;) Blev som vanligt bortskämd med massor av god mat och trevligt sällskap. Vi gjorde en ananaspaj också.. Eller tja.. jag var med och planerade lite kanske och blandade ihop det som var roligt. Tog en kall öl och övervakade arbetet mest. Men jag har redan lovat att göra en ny paj själv nästa gång. Såg Lischtenstein - Sverige. Några få ord kommer om det i nästa del. Efter matchen kollade jag och Linn på 300. Det var en jäkla skillnad när man såg den med ordentligt ljud och allt. Det blev som en helt ny film, en bättre film. Och det är väl i det närmsta bevisat att film är bäst på bio eller i gott sällskap :) Sedan började vi se lite på Phone Both men då hade film kvoten redan fyllts så vi engagerade oss inte så mycket i den utan somnade på soffan istället.

Söndagen började med lite mindre sovmorgon än vanligt, följt av en god frukost. Blev en härlig promenad i det fina höstvädret sen. Över berg och sten, på vägar och på stigar. Det är så himla underskattat med promenader måeste jag flika in om när det ändå är uppe på tapeten! Huvudet känns lättare, kroppen känns bättre och samtidigt får man ngt i stil med motion! Kan det bli bättre?

Sedan fick jag skjuts hem av Viktor som övningskörde lite. Det gick riktigt bra enligt min mening. Var inte det minsta nervös. Så det där kortet sitter nog snart i plånboken tror jag.

Sedan blev det hockey i Borås Ishall mellan Borås HC och IK Oskarshamn. Men även det kommer i nästa del.

Det var vad jag hade att bjuda på i den första sportcencurerade delen. Så ni känsliga läsare hänvisas härmed till en annan sida eller blogg ;)

_________________________________________________________________________________________

Då ska vi se sa den blinde till den döve.

Om vi börjar med innebandyn då. Var första tävlingsmatchen för min del för denhär säsongen. Kändes väl efter omständigheterna ganska väl. Hade en helt ny klubba som jag inte hade använt tidigare på träning och som jag böjde hemma i all hast innan jag åkte iväg till samlingen. Gjorde lagets första mål för säsongen genom en vändning på kanten så jag kom in i slottet där jag avlossade en kanon (läs felträff) till backhand som letade sig in vid första stolpen. Spelade fram till ett mål lite senare i matchen. Men det hjälpte föga då vi ändå förlorade matchen med 7-4. Det var ganska dåligt. Men med tanke på att vi bara var 10 pers och att hälften av oss (ej jag) hade spelat match precis innan så får det väl ändå ses som ok då vi iaf kämpade väl. Sedan att vi hade huvudet under armen i många försvarssituationer får väl vara hänt..

Hörde senare till min stora förtjusning att HV vann och Frölunda förlorade.. Höll iofs tyst om det under lördagskvällen då man befann sig i fiendeläger..

Matchen mellan Blåbärs IF och Sverige gick enligt planerna. Inte en promenadseger men inte långt där ifrån. Det var ju verkligen skandalernas match. 1. Ljungberg gör mål! Ok målvaktens position var ju kanske inte den bästa men ändå. Det var på tiden att han snubblade in en boll. 2. Chippen får äntligen utdelning för hårt slit och snygga dribblingar. Chippen var för övrigt helt dominant enligt min mening.

Idag gästades borås ishall av IK Oskarshamn. Plikttroget gick jag och kollade tillsammans med Finnen. Vi var nog dom ända som var totalt opartiska den matchen. Båda kände spelare i Oskarshamn men vi höll ju inte på laget utan kanske snarare på spelarna i sig. Matchen slutade 4-2 till BHC men enligt våran analys så hade det mest rättvisa resultatet varit om båda lagen hade förlorat! Fick dock med en sekvens av matchen som jag gillade. Båda lagen satsar ungt i år och det var under deras 4 min på planen som det allra mesta hände, ett snyggt mål, uppspel som faktiskt kom in i anfallszonen, uppoffrande spel (med en täckning bakom målvakten som pricken över i.t) Givetvis ska hjältar hedras. I detta fall genom ett bildbevis. Här har ni kvällens behållning och matchens bästa lirare!

135072-10

Hade dom fått spela hela tiden så hade jag kollat hela matchen med ett leende på läpparna!

Nä du nu har det varit läggdags i flera timmar.. så det är nog bäst att ta tag i fläsket och bege sig till sängs.

hörs kanske snart igen! Chao!

Gôtt mos!

Japp nu är det riktigt gôtt mos! Helskön morgon med bara en massa dragande i sängen fram till alldeles för sent.. Hur härligt som helst. Sedan vankades det frukost! Och då blev det fullkornsvåfflor! Kan man ha mycket bättre frukost? Och att få göra dom till ljudet av gamla Mario till snes gjorde ju inte det hela sämre! Men det känns som om vi snart får ändra våra frukostvanor innan vi skämmer bort oss helt =)

Vågade mig in på HB:s hemsida sen.. Kollade resultatet på tentan som jag var säker på att jag skulle kugga (och nej det är inte så samma sak som dom som alltid säger att de kommer kugga men får ett VG) men till min stora förvåning och minst lika stora lycka så klarade jag tentan! Det trodde jag verkligen inte! Allt kändes fel till den tentan.. Men kan man snacka för sin sak så kan man.. då brukar man kunna skrapa ihop lite poäng på ngt konstigt sätt.. =)

Detta firades som sig bör med några kalla öl och lite tvspel med grannskapet.
Och sedan lyxade jag till det med en riktig kalasmiddag. Havregrynsgröt. Är det fÄst så är det! ;)

Sedan kom Emma hit. Alltid lika trevligt med hennes trevliga sällskap! Vi började lägga grunden för våran fjällsresa som kommer gå av stapeln i vinter! Så är du jätte intresserad av lite skidåkning med ett glatt skönt gäng så är det bara att höra av sig snarast möjligt för att se om det finns platser kvar..

Imorn är det dessutom tävlingspremiär i Borås Thunder IBK. Iofs bara B-lagsmatch. Men med en form som kanske inte är på topp och med ett självförtroende som är nere på botten och skrapar så får vi se vad som kan åstadkommas.. Men men.. om jag inte gör för många självmål så får jag väl vara nöjd ;)

Nu ska jag fixa till det sista med min nya klubba innan jag drömer mig vidare till en värld bortom denna!

Måste tyvärr bara dela ut en känga till O-hamn.. eller nja.. eller till den som vill ta åt sig. När stadens "coolaste" inneställe pyntar sina arbetare och en stor jättebildskärm att Luxo Stars tagit SM-guld. Då bor man inte i den häftigaste av städer. Inte enligt mitt tycke iaf..

Das war alles für heute!
(Haha! ingenting om Hockey i hela inlägget!)

jaja here comes a uppdatering då..

Jag brukar ju inleda min bligg med att säga att det inte har hänt så himla mycket sedan senast.. men det gäller inte för denna bloggen. Det har hänt som jäkla mycket så det är främst därför uppdateringen har dröjt lite..

Sedan mitt förra inlägg så har bla min syster hunnit gifta sig, jag har haft en tenta, elitserien har dragit igång och mycket mycket mer..

Om vi ska börja med bröllopet som gick av stapeln hemma i O-hamn. Det var ett väldigt trevligt bröllop. Har inte varit på så många i mina dagar men om alla andra är så trevligt som det syster och Peter bjöd in till så hoppas jag verkligen att jag blir bjuden på fler framöver. Det var fint och inte så långdraget i kyrkan vilket gjorde alla glada. Dom svarade rätt på alla frågor och sedan bar det av till eftersläppet! Där fick man träffa en massa folk som man förmodligen inte skulle ha träffat annars. Och det hölls tal och det skrattades. Alkoholen rann ner och satte sig i dansfötterna på de allrs flesta. Var en riktigt kul kväll! Partyprissar som brudparet är så struntade dom i traditionen att lämna festen först utan var snarare bland de allra sista att lämna. Var hur kul som helst!

And they lived happy ever after...image9


Från detta trevliga gulligull är klive tack ovh lov väldigt stort till den stundande tentaveckan som kom därefter.. Det var ingen rolig historia.. Och som blyklump på moset så var tentan absolut inget lyckopiller! Kom bara frågor på det som läraren inte hade nämnt som extra vktigt! Tack för den nådastöten i ryggen! Får se om man lyckades skrapa ihop lagom med poäng för att klara den.. Så att man slipper ha en omtenta hängande över sig redan i början..


Ja och att elitserien har dragit igång kan väl inte ha gått någon förbi.. eller ok det kanske det har.. men inte mig iaf =) Hv tragglar på som vanligt.. Alltid dessa hjärtinfarktmatcherna! Peaken måste ändå ha varit premiärmatchen mot frölunda. Det var ju inte bättre för min hälsa att jag satt och såg matchen med en fullfjädrad indian! Man slets verkligen mellan hopp och fullständig förtvivlan! men matchen slutade ju dock i dur så det var bra tillslut. Än så länge är det bara HV och Färjestad som inte plumpat till det ordentligt än.. Fast jag vet inte om man kan räkna LHC:S 1-10 som en plump.. För tränaren tyckte ju ändå att de hade gjort en "Riktigt bra match" är ju inte helt säker på vad han menade där.. Men om vi båda menar samma match så vet jag inte riktigt vad han snackar om.. Kan minst sagt bli en intressant serie i år.. Många bra lag och det kommer vara dagsformen som avgör de flesta matcherna. Känner att alla i min närhet är indianer här.. Så jag får helt enkelt hålla fortet själv på något sätt.. Så länge HV ligger före i serien så är det ju lugnt.. Kan bli lite snack om det mot all förmodan skulle sluta annorlunda ;)

Så ifall någon skulle undra så är mitt liv ganska gött mos just nu.. Alltid lite stressande med alla saker som måste göras, böcker att läsa, tentor att skriva och ett arbete att sköta. För i deras tankar så är det ju faktiskt därför vi flyttat hit till Borås. Det kan vara ganska lurigt att täcka 8 pass varje kväll på 9-10 pers när alla läser på heltid.. Men dom får väl sura bäst dom vill.. Tur att det finns ljusare stunder än när man står och packar kläder! Men underbart är kort, right? I den bästa av världar kanske det inte är så men nu vet vi ju vart vi lever.. Men tid får väl bara ett vin att bli ännu godare?

I helgen kommer finfrämmat i form av goda vänner från da hood! Kan nog gli riktigt trevligt hoppas jag! Sedan blir det fin middag på söndag. Hoppas att man håller sig pigg tills dess och att man kan vara något sånär reprecentativ ;)

Nej nu ni gott folk har ni väll ändå fått er en dos av meningslöst babbel.. Ska försöka hålla bloggen lite mer levande! Lovar!

Här kommer en låt som påminner mig lite om den sommaren som nu har övergett oss för en (än så länge) helt fantastisk höst!



Das war alles für heute! Auf wieder sehen!