Helg ala filbunke

Ja nu när helgen är överstökad så får man väl göra en liten resumé på vad som hände. Kan få ner allt på fem ord. Slapp, Sport, Mjukisbyxor, MSN och Nattsudd. Det ger en bra tillbakablick på vad som hände.. Efter som alla åkte hem till sina hembyar eller ut på fylleturné så var ju någon tvungen att hålla fortet.. Och vem gör det bättre än "da King?" Jobbade på fredagen. Precis som vanligt. Sedan var det bara att gå hem och förbereda en hel helgs slapp. Var iofs bara en lite mjukstart på fredagen. Så det blev lite fredagsmys i min ensamna vrå. Lyxade till det med god mat i form av kycklinggryta (ungefär) och bulgur. Passade på att mysa till det lite extra med lite värmeljus och sådana coola saker. Tänkte att ska det vara så ska det vara rejält!

Blev en hel del sökande efter resande alternativ. Är så jäkla ressugen så att jag håller på att gå upp i lågor! Men vi vet fortfarande inte vart det blir. Antingen Orlando, Ayia Napa eller Marmaris. Alla fra,sidor har ju sina baksidor liksom. Orlando är förmodligen det roligaste och målet vi hade från början. men det är ju också dyrast. Napa är ju fet mycket fest! Men orkar man med det 2 veckor? Nja.. Samma sak gäller Marmaris. Så vi får se. Bör ju kanske bestämma oss snart.. Annars blir det väl öland igen.. men då skjuter jag fan mig själv alltså!

Lördagen blev fortsatt jätteslapp. Blev en stark överdos av fotboll om man säger så.. Kommer inte ens ihåg hur många matcher jag såg. Kollade iaf från 14.00 till någon gång runt 23.00 med bara ngt litet breake där någon gång.. Så det var ungefär vad jag gjorde i lördags.. Var på coop och handlade lite också.. Blev lite tröstätar material. Men gott var det.
Blev en sen kväll när alla fullisar kom hem från krogen.. Bara en som var kapabel att skriva ngt sånär på msn ;) Blev ganska sent.. eller tidigt. Och sportfåne som man är så var jag uppe och kollade på tjejernas dubbla jaktstart som började ungefär när alla hade lagt sig. Var ganska fint att kamma hem 55$ på poker också. Var evigheter sedan jag spelade nu.. Men det var kul att vinna direkt. Tur att det finns fyllespelare Mooooahahaha!

Sedan så kom folket hem sen på söndagen. Så efter ytterligare ett gäng fotbollsmatcher så blev det pokerfejs som var helt ok faktiskt.. Ganska spännande =) Hon som åkte ut först var väl inte helt genomtänkt. =) Har man 5/8 på skitenkla frågor och tror att ngn har sämre så har man nog inte alla hästar i stallet.. Men men..

En sammanfattnig av helgen kan man väl säga att det var lugnt och skönt men kanske lite ensamt ibland. Kände att man mådde ganska piss ibland men det har varit på gång nu ett tag.. Men det är bara att ordna upp. Inget mer med det..

On the stereo
Listen as we go
Nothing's gonna stop me now
California here we come
Right back where we started from

Pedal to the floor
Thinking of the roar
Gotta get us to the show
California here we come
Right back where we started from

Ett jäkla respepp till den låten!

Men helgens main theme blir nog Imogen Heap - Hide and seek

Ja vi skrattar åt samhället.. Men det värsta är ju att när vi minst anar det så kanske dom garvar åt oss igen..

Tamtadam!
/Martin

En liten snabb blogg

Nu blir det en snabb blogg här måste nämligen sova snart eftersom jag ska upp vid 5.. suck! Men jag måste ändå vänta på att jag kan lägga in pastan i kylen.. Så då kan man ju skriva ner några bokstäver.

Veckan.. ja vad har jag gjort egentligen..? En riktig standardvecka. Skolan har börjat igen. Läser iofs ngt intressant nu iaf. Nu ska vi lära oss allt, eller nja en hel del om stress och stressrelaterade sjukdomar. Det vill säga utbränndhet som verkligen är på tapeten nu för tiden. Alla är utbrända! Du är det, jag är det, ALLA är vi det.. Eller är vi verkligen det? Vi känner oss trötta, orkeslösa med jämna mellanrum och den där hjälplösheten när allt bara skiter sig.. Visst känner vi igen det. Vi har huvudverk, blr arga för att kärringen före i kassan måste diskutera igenom hela kvittot och för att herren före i bankomatkön ska ta ut pengar från TVÅ kort! Alla dessa plus massa andra saker är tydliga tecken på utbränndhet.. Men alltså UTBRÄNND! Nej jag tror inte det.. Vi reser på huvudet från kudden, en smula motvilligt men vi gör det. Vi ser inre allt som meningslöst, vi orkar ta oss egenom en dag utan att vi dör. Offtast. Ordet UTBRÄNND är så överanvänt så mina öron börjar bli utbrända av det! Är man utbrännd så är man helt körd! Helt slut, energin till att tänka själv finns inte längre kvar då. Man är helt förbrukad som människa utav samhället! Det är vi inte än! Vi ligger säkert i den otroligt breda riskzonen men så länge vi inte är kroniskt trötta eller något liknande så är vi inte utbrännda!!! Så lev i nuet och ta dagen lite lugnare! Du kan inte göra allt perfekt! Och alla kraven som du har på dig, översätt dom i ditt eget huvud och gör dina egna prioriteringar! Det är du som styr skeppet mot utbränndhet eller harmoni eller den gyllene medelvägen!

Så nu fick jag det ur mig som jag har velat säga i massor av år.. men nu när jag har några dagars kött på benen så kan man äntligen se tydliga linjer i det man tänkt.

Nu ska jag skälla lite på dagens massmedia. Eller snarare kvällstidningarna. Vad krävs egentligen för att ingen tidning ska ges ut en dag? Och vad är en nyhet egentligen!? Hörde på radio i morse att en nyhet i expressen var "STORBRÅK I SCHALGER BLAHAAET!" (kanske inte riktigt citerat men ändå) Herr/fru Lindarw hade lagt en aggresiv kommentar till någon annan... Han hade frågat ifall personen hade släppt sig med glimten i ögat tydligen.. Alltså! VEM BRYYYYYR SIG!!!??? Allt med Schlagerfeber som tydligen hela Sverige har drabbats av.. vad är det egentligen..? Mina symptom är iaf smärre dödsångest!

Och det sköna snacket som också alltid återkommer.. "SNÖKAOS!" Alltså så fort det ligger ngt vitt på backen söder om sundsvall så är det inte KAOS! Visst bilar kör av vägen och fulla lastbilschaffisar rar sig ngt extra värmande innan de ger sig ut på vägarna.. Klart att det händer olyckor. I norra delarna av vårat avlånga land måste de ju skratta åt våran förtvivlade skräck för snö! Visst det är surt när snön kommer tillbaka och blir blask sedan is och sedan syns kvar till midsommar.. men ändå.. Vi behöver ju inte ta i så vi skiter ner oss och skriva sönder allt! Kör försiktigt och anpassa hastigheten efter väglaget istället för vägskylltarna.. Hur svårt kan det vara!?

Så nu är mitt hjärta några gram lättare.. Och förhoppningsvis är pastan lite kallare..

Dagens ord blir:

Where are we? What the hell is going on?
The dust has only just begun to fall,
Crop circles in the carpet, sinking, feeling.
Spin me round again and rub my eyes.
This can't be happening.
When busy streets a mess with people
would stop to hold their heads heavy.

Hide and seek.
Trains and sewing machines.
All those years they were here first.


Tro det eller ej, erkänn det eller ej, men jag tänker på dig!

Nu räcker det!
/Martin

En blogg som alla andra

Jaha om man ska klämma ur sig några ord om veckan som har gåt då. I skolan så har det varit väldigt mycket slit. Först sätta ihop arbetet sedan opponering på det. Opponeringen gick väl ok. Bara jag inte höll för mycket låda när jag svarade på saker som inte låg på mitt bord. men skit samma. Fick gott omdöme om opponeringen och goda ord om arbetet. Synd bara att vi glömde klämma in det viktigaste på hela arbetet. Så VG känns ju helt borta nu. Men ett G finns det nog fortfarande hopp för. Och imorn börjar den nya kursen. Ska bli skönt med lite nya kunskaper.

Nu i helgen blev det en lugn fredag efter en hård dag på jobbet. Lördagen blev efter mycket om och ännu mer men en festkväll. Blev lite väl trevligt där en sväng.. =) Men det får bli så biland. Men kanske lite lugnare nästa helg.. =)

Turerna kring sommarens resa har nu fått drastiska svängningar. Från att ha siktet inställt på staterna verkar det nu som om det blir ett par veckor nere i medelhavet och götta sig lite. Kanske något billigare. Men det grämer mig något djupt att det inte blev amerikat. Men jaja bara det blir något iaf. två veckor med sol, bad och fest kan ju vara ganska bra det också. Och det betyder också att jag garanterat kommer ha råd med att åka till Åre också! ;) Gäller bara att man hittar folk som är villiga att följa med.

Har även planer på att dela med mig av min digitaltv nu också. Ju fler som vill ha sig ett tvillingkort ju illigare blir det ju för mig.. ;)

Blir ett kvällspass på jobbet på tisdag. Ska bli intresssant att testa på det också. Och som vanligt så har jag fredagsmorgonen också =) Det är nog bara jag som vill ha det passet.. Men behöver man pengar så behöver man pengar =) Hoppas jag kan klämma in så många pass som möjligt innan månaden tar slut.

Har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska åka hem någon av helgerna kring min födelsedag.. Vore ju kanske trevligt men senast jag var hemma så vart det ju inte så jäkla kul direkt. Och det där med att det vore en god ide att åka hem fler gånger kanske bara var en kul ide då? eller? Vore ju kul att få veta ngt iaf. Och mörk och tyst kan det alltid vara för saker och ting blir ofta vad man gör dom till. Så vida man inte står helt hjälplös.

Du ser andra sidan av solen när den sjunker i väst
jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar här näst
när du är på andra sidan jorden får jag tid till ingenting
medan natten fäller råkalla skuggor häromkring

Dags att stämpla ut för ikväll.
hatten av adjö!

Big red freakyday!

Jahaja! Vad ska man säga. Den stora dagen, som blivit så uppskriven och härligt framställd i alla tidningar och alla övriga forum förresten, var då ändtligen här. Dagen då farbror ågren stod och slog mig med en käpp över hela mig hela dagen. Hur trevligt som helst! Har inte haft någon lust att göra något alls idag. Bara funderat och tänkt en jäkla massa.. Rabblat många många minnen både nya och gamla. Och fy! Allt blir helt enkelt inte alltid som man tänkt sig.

När kommer dagen då man ska rulla sig i glas och grovsalt? Ser fan fram mer emot den alltså!

Vill bara sova bort eländet! Men jag har inte tid! Måste plugga.. Hur kan en så fin dag bli en så fruktansvärt hemsk dag?

you get so used to being sad
you never try to be glad
you get so used to being sad

but happy people never fantasize
happy people never fantasize
happy people never fantasize

oh I want to be a part
I look for love in a hollow heart
I want to be a part of something

happy people never fantasize
happy people never fantasize
my life is a compromise

Ok enough of this! Happy Valentines everyone!
Och grattis kusin!

Den då jag var Host

Ja då börjar helgen gå mot sitt absoluta slut då. En händelserik heg ändå. I fredags kom mor och syster. Han väl städa det värsta men det var ju givetvis de andra detaljerna som syntes.. de som inte var lika städade. Men det spelar ju mindre roll. Blev en trevlig fredag med lite stads vandring och knalleland lite som hastigast. Sedan blev det hemfärd till Hotell Östermalm igen där vinet började flöda. Sedan åkte vi in till stan och åt på grek restaurang. Det var riktigt gott! Lite live musik och annat trevligt. Sedan var det hem till hotellet igen och hinka i sig lite mer vin innan soffan lockade efter sömn.. Fick ju degradera mig lite.. =) men vad gör man inte för gästernas välbefinnande? =)

Fredag blev till lördag. Och resa till Götet stod på schemat. Och min biologiska klocka ringde när jag satte mig på tåget mellan borås och gbg.. Höll mig fakiskt vaken i 10 min eller så.. Sedan somnade jag som en stock.. =) Samma sak hände på vägen hem kan jag ju erkänna.. Det går verkligen inte att vara vaken på de resorna!

I göteborg blev det en del shopping. Var för första gången någonsin i saluhallen =) Så det var en ny upplevelse =) När man går runt och shoppar med två kvinnor så får man svårt att få en syl i vädret.. =) Inte för att jag var på någon aktiv jakt efter något.. Men det är ju den bittra sanningen. Kom iaf in på carlings och köpte en tröja och en mössa. Det blev jag ganska nöjd med. Skönt att inte plånboken fick härja fritt.. För det har man inte råd med! vå veckor till löning! Längtar längtar!

Efter visstelsen i göteborg så åkte jag då hem igen och lämnade mor och syster kvar i göteborg för att de skulle beskåda mellodifestivalen. Själv åkte jag hem på något i stil med klassfest. Det var en heltrevlig kväll! Blev kanske inte så lugn som jag själv hade efterlyst =) Men inga skandaler så då får jag vara nöjd. ;)

Idag var det innebandymatch. Hemma mot Kinna. Det var en ganska seg början men när uppvärmningen var avklarad så funkade spelet ganska bra. Blev ytterligare ett mål och en assist. Har nog gjort nytt poängrekord nu eller något =) Nja kanske inte men det är inte långt ifrån. Segern var dock aldrig särskillt hotad, 10-3 talade för sig själv.. Vi kunde ha gjort fler mål om vi hade haft huvudet över axlarna..

Kvällen har gått åt att diskutera lite till våran grupptenta. Det gick väl ok. Ska sitta med det hela dagen imorn. Sedan så sätter opositionen igång också. Så det bli lite att göra nu i veckan också.. Men det är skönt. Snart börjar nästa kurs. Psykosociala aspekter eller vad det nu hette..
Måste köpa lite böcker nu i veckan också.. Blä!

Jaha har någon sagt något klokt på sista tiden då? hmm
"Well, you done done me and you bet I felt it I tried to be chill but your so hot that i melted I fell right through the cracks, and i'm tryin to get back before the cool done run out i'll be givin it my best test and nothin's gonna stop me but divine intervention I reckon it's again my turn to win some or learn some "


Måste ju bara lyfta på hatten, lyfta på håret och allt! Anja är drottningarnas drottning! Helt otroliga insatser hon har bjudit på. Från att ha haft en minst sagt medioker säsong i hennes mått mätt till att krossa allt motstånd på VM på hemmaplan där all press är på henne! Jag kan bara buga och bocka! Det här kan bli en fortsatt trevlig vecka i åres skidbackar!

Jaja den här bloggen var väl kanske inte så jäkla intressant den heller.. Men ibland så är inte livet lika intressant längre. När det intressanta är borta så blir väl det mesta mediokert antar jag..

Over and out!
/Forever youg

Tråkblogg

Långa dagar regnar aldig bort..

Så är det. Igår var det iofs ett roligt seminarie. Det var länge sedan man hade det. Vi simulerade anställningsintervjuer. Det var allt från begravningsentreprenör till personalabdinistratör och kontorsdesigner. Men det var iaf en väldigt givande eftermiddag. Var ju lagom slut efter det sen.
Lyxade till det lite med tacos sen på eftermiddagen. Det är så galet gott! Men lika gott som det är lika dåligt är det att äta innan träning.. Kände den där starka kryddan och salsasåsen i munnen hela träningen..
Träningen gick ganska bra till en början. Men sedan när vi spelade tvåmål så var all magi som bortblåst. Det var som att spela innebandy med en badboll.. eller skumgummiboll.. inte en ren träff så långt ögat kunde nå. SUCK! Har ngt skumt i kroppen också. Har haft konstant mjälthugg i 3 veckor om inte ännu längre. Så fort jag går snabbt eller så. Och då behöver jag inte ens ha ätit på timmar innan..

Idag har jag jobbat. Var som vanligt galet sugen på att gå upp kl 05.00 när klockan ringde. Men lik förbaskat så kom jag upp.. Kan ju bero på att jag hade lagt telefonen på andra sidan lägenheten.. Och då når jag den faktiskt inte..

Kvällen har gått åt till att städa, snacka plugg och se på hockey.
Imorn kommer ju mor och syster på en snabb visit innan de drar vidare till mellodifestivalen på lördag.
Ska bli kul med lite besök. Får väl försöka hålla mitt hus och hem repressentativt i den mån det är möjligt..
Får försöka plugga lite nu i natt så länge jag orkar. Sedan blir det väl inte mycket tid till det i helgen är jag rädd. Men är det någon som kan det där med nattplugg så borde det väl vara jag.. har ju trots allt 5 års erfarenhet bakom mig inom ämnet.. Var ett tag sedan man dammade av det.. Men gängorna går nog inte ur så lätt hoppas jag.

Klassfest på lördag också.. eller tja.. fest  med en del i klassen. Kan bli mycket trevligt! Får väl hålla lite koll på flaskan med tanke på att det är match på söndag. Men det styr alltid Karlsson upp.

Haha fan vilken tråkig blogg! Nåja.. that's my life.. ;)

Har lyssnat på en låt sönder och samman! Men den är så sjukt bra! En cover på Alphavilles gamla slagdänga Forever Young fast framförd av Youth Group. ojojoj!

Därför får dagens låtcitat bli den så talande inledningen.
Let's dance in style, let's dance for a while
Heaven can wait we're only watching the skies
Hoping for the best, but expecting the worst
Are you gonna drop the bomb or not

Ingenting är ingenting, men du är någonting.

Hej!

Ledig tisdag

Dagens storartade planer gick lite i stöpet om man säger så.. Hade min helt lediga dag idag som jag skulle använda till att ordna med en massa saker som aldrig blir av annars.. Jag skulle bland annat ner till stan och kolla på fototapeter som är min nya idé med min lya.. Får iofs inte tapetsera om (tror jag) men det får jag ordna på annat sätt.. Skulle som sagt in och kolla men de ideerna satte jag själv stopp för redan igår kväll när jag sträckte ljumsken på träningen. Lyckades iaf ta mig hem igår kväll.. men när jag vaknade i morse så var det inte så kul.. Vid 12 tog dock kaffesuget överhanden och jag var illa tvungen att gå upp..

Blev en dag med diverse pappersarbete istället.. Papper papper och åter papper.. Hur många man än skickar iväg och ordnar med så finns det alltid minst lika många att fixa med.. förstår inte det där riktigt..

Såg iofs ett helt meningslöst super G lopp för herrar.. sedan var det ett lika meningslöst skidskytte.. Såg lovande ut för Ferry ett tag.. men det gick över nmär han inte kände för att pricka rätt i sista.. Dagens behållning blev ju då istället damernas Super G Då Anja lyckades få en riktig fulltrfäff efter en tung säsong. Skönt att se henne åka sådär aggresivt och så förbannat på något sätt som man inte sett på länge..

Sedan blev jag lite bitter då jag blev Bannad från Torrentleech igen. bara för att folk inte vill ladda hem det som jag har att erbjuda.. :(

sedan bar det av på trasiga ben till Coop för första gången.. Det ligger bara 5 min bort typ.. men var alltså där för första gången idag.. Fråga mig inte varför det dröjt.. för jag har faktiskt inget bra svar..
Blev storhandel av det hela. Men nästan bara förnödenheter.. Lite lyxköp i form av fullkornsvåfflor och tacos grejer. Var tvungen att bruka våld för att få in alla saker i frysen. Kylen finns det lite plats kvar i men skafferiet är knökfullt. Så nu ska jag då inte behöva svälta iaf.. Sedan blev det matlagning. Något i stil med lyxkäk. Idag bjöd Restaurang del Karlsson på Fläskkotletter, burgur och kantarellsås. Blev riktigt fint! ska väl snart ner och träna av mig lite av det innan det blir för sent.

Fortfarande inga meningslösa fakta..

dagens ord då... hmm
 
Tycker du det är viktigt
Att du känner mig,
Kan vi börja det försiktigt
Du kan lita på mig..

Jag ska vara en ängel,
Vara en ängel
Ängel från sjunde himlen
Vill du vara min ängel?
Vara min ängel?
Ängel I sjunde himlen?

Ted Gärdestad

Imorn är det tillbaka till skolan igen. Sedan blir det några rock'n roll dygn innan mor och syster kommer.

Hej kom och hjälp mig, och ingen kom..

This weekend

Ja så var man då tillbaka efter den efterlängtade helgen. Jag hade höga förväntningar på att det skulle bli en underbar helg! Men ack det blev det inte.
Om man ska fatta det hela kort så var det en stor VM helg. Och söndagen talade ganska bra för hela helgen. Började med en ganska trevlig filmkväll i fredags iofs. Men absolut inget spec. Lördagen skulle först bli party och trevlig gemenskap.. Men nja.. Värden som hade bestämt allt tog extra pass på jobbet.. Så vi graderade ner det till en mysig melodifestivalsvaka.. Blev inget med det heller. Mycket snack lite verkstad? Eller kanske bara ren och kär överreklamering från min sida?
Ville trots allt ha en mysig och trevlig helg. Hoppas att dom inte är helt utdöda. Men det får väl framtiden utvisa.

Nu är man tillbaka till verkligheten.. eller imorn är man det. Följer just nu Super Bowl på tv. Bra spela blandat med ren idioti. Men nåja..

Kanske borde sova snart om man ska orka med något i skolan imorn. Det är en jobbig vecka framför mig nu. Intervjuseminarie och en massa skrivande... MYS!
Sedan kommer mor och syster på fredag.. Trevligt. Mamma har ju planerat allt in i minsta detalj redan men hon tycker fortfarande att jag ska ta reda på lite mer info om bra restauranger och sådant.. För det knappa dygnet som de är i Borås.. Suck! Nåja.. få¨r väl slänga ut ett getöga på stan imorn. Måste hitta en mastodonttavla någonstans också. Vet inte vart.. Gärna någonstans där man slipper sälja sin kropp för att få ihop pengar till den..

den onödiga informationen skjuts upp tills vidare..

Dagens citat blir enligt följer:

"Stackars den som inte bryr sig
Stackars hon som aldrig fryser

Och alltid får vad hon vill ha

Stackars hon som har det bra  

Stackars han som aldrig gråter 
Fast han släpar på ett höghus
Vad är det ingen ska få se som ingen redan sett
och vart ska det dr huset"

Jag tar alltid åt mig, det vet du men det brukar inte vara så populärt.
Ska jag vara här eller där?

Roch around the clock!
/Martin