Tja fortfarande sommar?

Har som vanligt varit dålig på att uppdatera här. Men om ärligheten ska fram så händer det inte så jäkla mycket i mitt vardagsliv.. Jag går upp, har ångest, åker till stekeriet och steker innan jag åker hem sent om natten och ligger sömnlös hela natten. Detta brukar gå om och om igen.. Men nu i veckan har det faktiskt hänt lite ovanliga saker! En kompis kom hem till stan efter ett års studier i Japan! Det var kul att träffa honom igen och snacka lite. Har ju tyvärr haft lite kasst med tid i veckan (som vanligt) men det kommer mer tid framöver.

Har även varit och fikat på stan. Blev Nilssons för omväxlings skull. Alltid lika trevligt att sitta och prata med dig och se så att du har det bra! Hoppas du/ni får det bra på resan och att man eventuellt kan få ett vykort? ;)

Idag blev det en raketvisit i mitt kära Borås. Åkte dit med Mor och den andra Berit. Blev en del affärsspring och så men det var absolut överkomligt. Hittade mig lite mer skor och lite mer kläder. Och en adapter till USA resan. Men resan innebar även lite praktiska nödvändigheter så som att skriva på kontrakt på min blivande lägenhet. Så nu är det fixat! Fick även en sjukt glad överraskning! Fick en gratis hyra i sommar som jag inte hade räknat med! Tack och bock!

För att på ett gemensamt sätt sammanfatta det bästa just nu ger jag er nu detta klipp.. Serien och musiken är hur bra som helst! Det är vad som räddar Burger Kingen på nätterna!



Ha de gött så hörs vi snart igen!

Slutligen dagens citat. Inte så muntert men ack så jäkla sant!

"Det är ett elände att komma till världen och det är ett elände att koma här ifrån"

Ta hand om er så hörs vi nog snart!

Inledningen på sommaren

Då har sommaren kommit igång på någorlunda riktigt då. Skönt med en massa sol och bad! Brännan har gått från JingJang tema till lite mer.. hmm.. tja något brun/rött med vita knutar. Men sidorna kommer förmodligen att föralltid vara likbleka.. Bara att face the facts helt enkelt.

Ett dåligt tecken är att jag redan har tröttnat på stekeriet! Och då har inte ens sommaren kommit igång där än. Varje vår försöker man intala sig att det är ju faktiskt inte så farligt.. Och varje sommar tänker man ALDRIG MER! Men det har väl gått sådär... På restaurangen är det 1 (EN!!!) som har jobbat längre än vad jag har gjort.. Och han är restaurangchef nu.. Och idag ska man dit igen. Iofs bara ett litet pass men ändå.. Segt är det! Men det är klart ordet "jobbigt" måste ju ha kommit någonstans ifrån.

Ska in och växla till $ i eftermiddag också. Nu har ju dollarn blivit lite dyrare så då är det lika bra att växla innan det är för sent.

Ikväll blir det fotbollsträning också! Det ska bli riktigt kul. Lite tråkigt bara att mina revben/rygg inte är det minsta bra än. Börjar allt mer frukta att det är någon spricka eller så. Men hoppas fortfarande att det bara är en blödning..
Har invigt mina nya fotbollskor också. Sparkade lite boll med brorsan igårkväll och resultatet får väl ses som godkänt när man skruvar in bollen i krysset från 30-35 meter.. ;)

Midsommarplanerna blir fest hos en kompis och jobb hela den helgen också.. Cash is King and I'm a Biatch!

ska till borås en snabbis nästa vecka också. Får se om någon är hemma som man kan hälsa på eller så.. Vore ju trevligt annars.

Dagens videoklipp blir lite linkinpark. Deras nya album Minutes to Midnight är riktigt bra tycker jag.




Ska försöka shape up mitt skrivande lite framöver också. Men vet ju inte om det ens är någon som läser det så vissa motivationsproblem kan ju uppstå ibland..

Ha de gött i sommarvärmen nu så ses vi eller hörs!

Förklaring till föregående inlägg

För att reda ut alla oklarheter och samtidigt skydda min egen rygg från framtida dolkar i den så tänkte jag förklara mig lite med vad jag menade i min ganska fräna kritik.

Det som jag egentligen villa ha sagt är att staden behöver entreprenörer och mer framåtanda. Ser man till det svenska samhället idag så håller det inte att låta allt gå sin gilla gång hela tiden. Jag kanske egentligen inte är särskillt arg på staden, jag är främst rädd för vad som kommer att hända om inget händer snart. För om den stora industrin läggs ner, slutförvaret läggs någon anan stans och gottlandstrafiken läggs ner.. Vad händer då liksom? Det jag vill se är lite mer kaxighet och framåtanda för att på så sätt locka till sig entreprenörer men att också låta entreprenörer från staden komma fram. Och som et brev på posten läste jag i dagen tidning att kommunen ger ett litet startbidrag till de unga entreprenörerna/gymnasieungdomarna som väljer att skapa sitt eget sommarjobb. Likt Ung Företagsamhet om jag har förstått det hela rätt. Det är sådant jag vill se mer av! Det är ett steg men låt det inte stanna vid ett somarlovsprojekt! Satsa på de ungdomarna som vill satsa på något i Oskarshamn. Hjälp dom att starta eget företag och vad som helst! Lite hjälp uppifrån betyder så mycket. Detta tror jag kan leda till en positivare bild både inifrån och utifrån av staden Oskarshamn.

Hoppas några frågetecken rätats ut och att min rygg förblir intakt..

Det om det. Igår var jag på årets andra fotbollsträning med IfAriel. Var kul att vara tillbaka igen. Gjorde kanske inte den bästa träingen som någonsin skådats men jag sprang runt och var lite obekväm som alltid. Lyckades få en smäll på mina kära revben redan på uppvärmningen vilket känns ordentligt idag och som säkert kommer kännas en stund framöver också.. Fick även en lårkaka när jag råkade sänka en i en löpduell.. Men man måste ju faktiskt vara på sin vakt när jag kommer. Hoppas han och alla andra har lärt sig det framöver nu ;)

Första dagen på stekeriet är också avklarad. Första stängningen kommer ikväll. Det var kanske 3 saker som var som vanligt. 1. Ola var där 2. Fortfarande gott vatten och 3. Jag dominerade i köket. Annars var nog allt nytt på något sätt.. Så det kan bli en intressdant sommar helt klart..

Och så kan jag ju meddela någon orolig läsare att jag faktiskt kan skriva om fina saker också. Dettta skrevs för ett tag sen.

En Gryning i maj

När en ny dag gryr
När nattens mörker åter flyr
Det är då jag vill ha dig nära
Det är då vi verkligen är kära

När värmen smeker mig med vinden
som din hand längs kinden
Det är då jag vill hålla dig i handen
Det är då jag fill fånga dig i famnen

När fåglarna börjar sjunga
Växer kärleken hos oss unga
Det är då jag vill bli en del av dig
Det är då jag vill att du blir en del av mig


This is my hometown





 


Jaha då var man tillbaka då.. Tillbaka, back to the routs, tillbaka i Oskarshamn eller Åskesämn som det så vackert heter här borta. För er som inte är så inlästa på Oskarshamn så är det en stad som gör allt i hela vida världen för att försöka förnya sig och bli en rolig stad. Men det som ingen i de fina kostymerna vet är att här står tiden helt still! Människorna går upp på morgonen åker till antingen sin kära line eller något som har med industrin att göra. Sedan åker de hem igen. Vissa är nöjda med det, vissa vill bara spy på det. Men ingen gör något åt saken. Ingen kommer någonsin göra något åt saken heller. För Oskarshamn kommer för alltid vara sig likt. Det enda som skulle kunna förändra den här staden skulle vara om den stora industrin lades ner och halva befolkningen skulle stå utan arbete. Då kanske de hade fått börja tänka igen. För det gör man sällan här, tänker alltså. Inte utåt iaf, man tänker i sin tysta vrå men ack det är förbjudet att göra slag i saken. Det är lag att man ska säga att Oskarshamn är skit! Men det finns en lag som är minst lika stark som säger att man absolut inte får göra något åt saken.

Ungdomarna på Oskarshamns gator kommer alltid att ha ett agg inom sig som bara vill bort härifrån. Det spelar liksom ingen roll hur mycket som damerna och farbröderna i de fina kostymerna spelar apa, det är redan alldeles för sent! Hatet till staden är redan så generellt accepterat så att det inte räcker att bygga ett nytt sportcenter eller att skicka ut fler föräldrar på sena lördagskvällar. För det är ingen som bryr sig så pass genuint som skulle behövas. De fina försöker hålla sig över ytan och på så sätt kunna slå sig för bröstet och säga att det iaf inte blev värre. Men vad jämför de med?

Ibland får man några infall som säger att när karriären haft sin peak så kan man kanske flytta hit igen och stadga sig med familj och hela köret. Men jag tror inte det. Tror inte att jag vill utsätta mina framtida barn för det hat och psykiska ohälsa som det leder till att växa upp i total tristess och fullt med stora män som ler brett i tidningarna och säger sig satsa på framtiden. Nej det måste finnas bättre platser att växa upp på ändå. Den här kråkstaden har sett sina tåg gå samtidigt som alla var för lata och stod kvar och bara tittade på. För det finns ju inget pinsammare än att försöka springa ifatt ett tåg som man ändå precis missar. Så då är det lika bra att bara skita i det, right?

Nej om jag skulle komma tillbaka hit så skulle det vara för att skapa något med den här staden. Sparka ut alla med fina kostymer och nötta arslen så att de kan sätta sig på torgen och se folket i ögonen och se vad de har gjort!

Kanske inte låter så muntert det här men det är min bild av hur en stadslednig försöker slå världsrekord i interna ryggdunkar utan att egentligen göra ett skit! För det här måste vara en av världens skitnödigaste städer!